Bosna i Hercegovina     | 14.09.2018. 14:44 |

Otvorena šehidska kapija na mezarju Pargani

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 14.septembra (FENA) - Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe, danas je otvorena šehidska kapija na mezarju u goraždanskom naselju Pargani.

Projekt Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Bosanskopodirnjskog kantona (BPK) Goražde i Savjeta Mjesne zajednice Goražde 3, finansijski je podržalo Ministarstvo za boračka pitanja BPK Goražde.

-Krajnje je vrijeme bilo da se i na ovom mezarju izgradi kapija i obilježi mjesto gdje počivaju šehidi - rekao je predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca BPK Goražde Admir Osmanspahić.

Predsjednik Nadzornog odbora Savjeta MZ Goražde III Esad Šubo rekao je da su i ranije kandidovali ovaj projekt koji je za njih jako važan, jer na tom mezarju ukopano 19 šehida.

Ministar za boračka pitanja BPK Goražde Eniz Halilović naglasio je da ministarstvo kontinuirano svake godine u budžetu planira sredstva u ove namjene, a prošle godine je izdvojeno oko 40.000 KM.

-Za izgradnju šehidske kapije izdvojeno je 6.000 KM. Trajna je obaveza urediti i čuvati mjesta na kojima počivaju branitelji Bosne i Hercegovine, a slični projekti bit će realizovani i u narednom periodu - kazao je ministar Halilović.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Objavljena preliminarna lista korisnika stipendija u BPK Goražde

Hrnjić posjetio BPK: Zajedničkim djelovanjem povećati obim poljoprivredne proizvodnje

Vlada BPK: U skupštinsku proceduru upućen prijedlog Zakona o dopunskim pravima branilaca

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta