Bosna i Hercegovina     | 14.09.2018. 20:28 |

Vožnja s porukom 'Škola je počela, bajkeri čuvajmo djecu!'

FENA Saopćenje

BANJA LUKA, 14. septembra (FENA) - U Banjoj Luci je danas organizovana promotivna vožnja u organizaciji Moto-kluba Bezbjednost zajedno sa Moto klubom Maršal, motociklistima iz Auto kluba Garaža 78, a uz podršku Auto-moto saveza Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Motociklisti su s natpisima 'Škola je počela, bajkeri čuvajmo našu djecu'! defilovali gradom kako bi doprinijeli podizanju svijesti vozača da poštuju saobraćajna pravila i propise, jer je počela školska godina i povećano je prisustvo djece koji prvi put samostalno učestvuju u saobraćaju.

Predsjednik Moto kluba Maršal, Duško Drljača, je istakao da će Moto klub Maršal uvijek rado odazvati na sve preventivne kampanje koje imaju cilj poboljšanje sigurnosti svih učesnika u saobraćaju, ali takođe napomenuo da će zajedno sa Moto klubom Bezbjednost učestvovati u realizaciji treninga bezbjedne vožnje koji je planiran krajem septembra.

Predsjednica Moto kluba Bezbjednost, Marija Markanović pozvala je bajkrera da provjere svoje vještine i učestvuju na treningu bezbjedne vožnje koju Klub realizuje od 28. do 30. septembra u Banjoj Luci u organizaciji licenciranih instruktora  sa dugogodišnjim iskustvom.

Ona je osvrnula i poražavajuću statistiku koja kazuje da je za osam mjeseci ove godine na putevima u Republici Srpskoj u saobraćajnim nezgodama povrede zadobilo 152-oje djece od kojih je 20-ero djece zadobilo teške tjelesne povreda i 132-oje djece lake tjelesne povrede. Na sreću nije bilo smrtno stradale djece.

Za osam mjeseci tekuće godine u saobraćajnim nezgodama povrede je zadobilo 107 motociklista, od kojih je 13 motocikista smrtno stradalo, 36 ih je teško tjelesno povrijeđeno i 58 je zadobilo lakše tjelesne povrijede, navode iz Moto kluba Bezbjednost.  


                            

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Šest sindikalnih organizacija danas izlazi na ulice Banje Luke, traže veće plate

Salkić: Trenutna situacija zahtijeva konsolidaciju probosanskih snaga

Kuća ljudskih prava u Banjoj Luci: Usvojene izmjene još jedan korak ka autokratiji i diktaturi

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'