Servisne informacije     | 15.09.2018. 08:28 |

U Bosni umjereno do pretežno oblačno, u Hercegovini sunčano

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - U Bosni će danas preovladavati umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Poslijepodne lokalni pljuskovi i grmljavina su mogući u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne, kao i na istoku i sjeveru Hercegovine. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature od 23 do 29, na jugu od 28 do 32 stepena. 

U Sarajevu sunčano. Poslijepodne umjeren porast naoblake može usloviti lokalne pljuskove i grmljavinu. Dnevna temperatura oko 25 stepeni.

Jutros je na sjeveru, sjeverozapadu Bosne i na jugoistoku Hercegovine pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Sokolac 11, Ivan-sedlo 13, Bugojno, Jajce, Livno, Sarajevo, Srebrenica, Tuzla 14, Zvornik 16, Banja Luka, Doboj, Prijedor, Sanski Most 17, Bihać, Brčko, Gradačac, Trebinje 18, Bijeljina 19 i Mostar 21 stepen, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije