Bosna i Hercegovina     | 15.09.2018. 10:11 |

Idući tjedan prometna akcija 'Počela je školska godina-zaštitimo djecu ...'

FENA Mario Loncar

LIVNO, 15. rujna (FENA) - Auto moto klub Livno ( AMK Livno), auto moto savez u BiH (AMSuBiH) u suradnji s PP Livno i osnovnim školama, idući tjedan organizira prometno preventivnu i prometno edukativnu akciju "Počela je školska godina-zaštitimo djecu u prometu". 

Planom je predviđeno da se školske prometne patrole učenika šestih razreda organiziraju u utorak 18.rujna od 13 sati ispred OŠ „Ivana Goran Kovačić“ u Livnu, a u srijedu 19. rujna od 13 sati u OŠ "Fra Lovro Karaula" Livno.

Predavanje će se provesti od 18. do 21.rujna 2018. godine, u središnjim i područnim školama u dogovoru s ravnateljem škola i djelatnicima policijske postaje Livno.

Predviđeno je predavanje za djecu prvih razreda osnovne škole, a s učenicima šestih razreda formirati će se školske prometne patrole, koje će zajedno s djelatnicima policije zaustavljati vozila te vozačima, roditeljima i sudionicima u prometu dijeliti prigodne letke tiskane za ovu akciju. 

Cilj akcije je, kažu organizatori, preventivno djelovati i utjecati na vozače i roditelje da svojim općim pozitivnim ponašanjem u prometu doprinesu sigurnijem odvijanju prometa i da se smanji rizik od nastajanja prometnih nezgoda u kojima stradaju djeca. 

Prigodnim letcima vozače želimo upozoriti na početak školske godine i povećan broj djece na prometnicama, a učenike (one najmlađe) savjetovati kako se pravilno i sigurno ponašati u prometu - poručuju iz Auto moto kluba Livno.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana