Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Svijet     | 15.09.2018. 11:25 |

Izraelska vojska ubila 12-godišnjeg dječaka u protestima u pojasu Gaze

FENA Internet

JERUZALEM, 15. septembra (FENA) - Izraelska vojska ubila je tri Palestinca, među kojima je 12-godišnji dječak, duž granične ograde između pojasa Gaze i Izraela.

Više od 240 osoba je povrijeđeno u protestima koji se održavaju svakog petka od marta zbog izraelske okupacije, prenosi RT. Oko 15 osoba je pogođeno bojevom municijom.

Izraelske odbrambene snage (IDF) su demonstrante nazvali "pobunjenicima", insistirajući da je njihov odgovor bio u skladu s pravilima službe.

Glasnogovornik izraelske armije kazao je da su demonstranti bacali kamenice, zapaljene gume, te dvije bombe, ranivši pri tome pripadnika IDF-a.

Palestinci masovno protestiraju duž granice Gaze i Izraela od kraja marta jednom nedjeljno, uglavnom petkom protiv izraelske i egipatske blokade.

Od početka protesta više od 170 Palestinaca je poginulo i oko 19.000 povrijeđeno, dok je izraelski vojnik ubijen snajperom.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Sankcije Evropske unije protiv izraelskih ekstremista

Iran umanjio značaj izraelskog napada, nije nagovijestio odmazdu

Eksplozije u Iranu, američki mediji izvještavaju o izraelskim udarima

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'