Kultura     | 15.09.2018. 12:27 |

Za školu slikanja slikara Ivice Vlašića zainteresirana i djeca i odrasli

FENA Mario Loncar

LIVNO, 15. rujna (FENA) -  Art galerija "Vlašić" iz Livna, u vlasništvu akademskog slikara Ivice Vlašića, koja godinama provodi edukacije svim zainteresiranim osobama iz osnove crtanja i slikanja, ovih dana je započela s upisima djece i odraslih.

Akademski slikar Ivica Vlašić, koji iza sebe ima četrdesetogodišnje stvaralačko i umjetničko iskustvo te preko stotinu skupnih izložbi u zemlji i inozemstvu, za Fenu je kazao da je Škola slikanja i crtanja svoj rad započela još prije devet godine.

-U prvoj godini je bilo 30 kandidata podijeljenih u tri grupe, a polaznici su  kroz te godine bili učenici od petog razreda pa dalje, dok su među odraslima dominirala razna zanimanja i profesije -kazao je Vlašić.

Danas škola broji dvadesetak polaznika raznih uzrasta, od djece pa do umirovljenika.

-Program škole sastoji se od tri stupnja kroz koja se uče crtačke i slikarske tehnike, a održava se jedanput tjedno po dva sata u prostoru Art Galerije Vlašić - napominje voditelj škole akademski slikar Ivica Vlašić.

 Po njegovim riječima, godišnje se naprave 2 do 3 javne izložbe slika, uglavnom u tehnici pastel i ulje na platnu, samih polaznika škole, koje se uglavnom organiziraju krajem godine.

- U proteklom razdoblju pet polaznika škole su upisali Akademiju, od kojih je jedan uspješno završio, a drugi su pri kraju studija. Kroz školu slikanja prošlo je do sada oko 150 polaznika, a najmanje njih 20 - ak bi moglo graditi slikarsku karijeru - istaknuo je Vlašić, dodavši kako među polaznicima dominiraju osobe ženskog spola.

 

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Modna revija osoba s invaliditetom

Intermedijalna večer u Livnu, spoj poezije, slike i glazbe

Modna revija osoba s invaliditetom 'Mogu, znam, hoću'

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo