Kultura     | 15.09.2018. 13:03 |

Gosti VIVA film festivala uživali u znamenitostima Sarajeva

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - U okviru VIVA film festivala za danas su u svim festivalskim centrima predviđene projekcije u kategoriji bh. omladinski film, a večeras će Art kinu Kriterion u Sarajevu biti održana ceremonija zatvaranja festivala i dodela nagrada u svim kategorijama.

Treći dan Viva film festivala bile su projekcije filmova iz kategorije religijski dokumentarni film. Premijerno je prikazan i kratki dokumentarni film o mladom bh. skulptoru Adisu Lukaču, "Roses From Ashes" u režiji Onura Köka. Film je već imao premijere širom svijeta i dobio značajna priznanja.

Dok su gosti na projekcijama uživali u filmovima, učesnici festivala su u obišli Sarajevo. Tradicionalno, obilazak je počeo ispred Vijećnice, nakon čega su se nastavile redati znamenitosti našeg glavnog grada - Principov most, Baščaršija, Begova džamija, Katedrala Srca Isusova, Saborna crkva, Jevrejski muzej i Vječna vatra. Uživali su u kulturno-historijskim znamenitostima, divili su se spoju kultura, religija i epoha kojima odiše Sarajevo, te vidjeli tradicionalne bosanske zanate i gastronomsku ponudu, saopćeno je iz VIVA festival Press tima.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Večeras počinje Mostar Summer Fest 2023

U Crnoj Gori očekuju uspješnu sezonu, pozvat će građane i iz BiH

Oko 1,9 miliona turista u Rio de Janeiru tokom proslave karnevala

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom