Ekonomija     | 15.09.2018. 14:43 |

Modernizacija saobraćajnice prema industrijskoj zoni 'Pobjeda'

FENA Elma Geca

GORAŽDE, 15. septembra (FENA) - U sanaciju i modernizaciju ulice 1. Slavne višegradske brigade u Goraždu bit će uloženo oko 200.000 KM. Potpisan je ugovor s izvođačem, firmom „Goraždeputevi“ koja bi radove trebala početi narednih dana.

Direktorica Direkcije za ceste BPK Goražde Izeta Jahić ističe da će, pored ljepšeg izgleda, realizacija tog projekta značiti i savremeniju infrastrukturu prema industrijskoj zoni „Pobjeda“.

Podsjeća da je riječ  o nastavku projekta rekonstrukcije regionalne ceste R448 koja prolazi kroz uže gradsko jezgro, a u okviru kojeg su prethodno okončani radovi u ulici Meha Drljevića

- S realizacijom ovog projekta se malo kasni zbog toga što se čekalo na završetak radova na sekundarnoj vodovodnoj mreži, a radovi će uključiti potpunu rekonstrukciju i modernizaciju kolovoza i trotoara. Predviđeno je frezanje postojećeg asfalta, odnosno postojećeg kolovoznog zastora, postavljanje novog kolovoza i uređenje pješačke staze uz postavljanje granitnih ivičnjaka pored samog kolovoza. Planirali smo uraditi negdje oko 430 metara ove ulice, a to je otprilike do Industrijske zone „Pobjeda“ – pojasnila je Jahić.

Premijer BPK Goražde Emir Oković naglašava da će Vlada BPK-a podržati i projekat unapređenja institucionalnih i infrastrukturnih kapaciteta u industrijskoj zoni 'Pobjeda' i priključnih saobraćajnica koji će se realizovati u saradnji s Gradom Goražde i privrednim društvima koja posluju u toj industrijskoj zoni.

- Finale ovog projekta je na parkingu industrijske zone i ovih dana će biti potpisan ugovor prije svega, s Gradom Goražde i firmama iz industrijske zone 'Pobjeda'. Za  ovaj dio projekta smo najveći dio sredstava već obezbijedili uz podršku Vlade FBiH koja je putem grada Goražda izdvojila 100.000 KM, dio će izdvojiti i kanton i grad te sami privredni subjekti – istakao je Oković uz napomenu da je podršku pružilo i Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo.

- Na ovaj način ćemo dobiti ljepši izgled uže gradske jezgre, savremeniju infrastrukturu i ljepši izgled ove industrijske zone koja pravi odlične rezultate i koja je generator razvoja na ovom području - kazao je premijer BPK Goražde.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Općinsko vijeće Centar odobrilo 4,1 miliona KM za projekat prve faze rekonstrukcije stadiona Koševo

Za rekonstrukciju gradske infrastrukture u Novom Travniku 1,3 milijuna KM (VIDEO)

Za rekonstrukciju gradske infrastrukture u Novom Travniku 1,3 milijuna KM

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo