Sport     | 15.09.2018. 13:53 |

Kikanović: Posljednjih 7-8 minuta u Finskoj model kako treba da igramo

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 15. septembra (FENA) - Protiv Finske nismo bili na nivou svih 40 minuta a u utakmici ovog nivoa potrebno je biti konstantan od prve do zadnje minute. Tih sedam-osam zadnjih minuta protiv Finske može nam poslužiti kao model kako da igramo, ali ovog puta svih 40 minuta, izjavio je kapiten košarkaške reprezentacije BiH Elmedin Kikanović uoči meča drugog kola drugog kruga kvalifikacija za svjetsko prvenstvo u Kini.

Košarkaši BiH nakon poraza od Finske u nedjelju u Sarajevu dočekuju selekciju Češke, ekipu koja na svom saldu ima šest pobjeda uz samo jedan poraz i praktično je na korak do plasmana na SP. 

- Ekipa Češke je pobijedila Rusiju na svom terenu, imaju šest pobjeda i bukvalno su na korak do plasmana na SP. Dolaze ovdje u dobrom raspoloženju. Mi svakako moramo da se potrudimo da ispravimo greške iz prethodne utakmice, bolje kontrolišemo loptu u napadu i smanjimo broj izgubljenih lopti što će biti ključno da bi se ostvario dobar rezultat - kazao je Kikanović.

Pozvao je navijače da dođu sutra u Skenderiju i daju im podršku, navodeći da bi to, uz dobru pripremu, moglo biti ključno u sutrašnjem meču.

 

Raspoloženje u ekipi, kako ističe, je dobro i igrači su spremni da isprave greške iz prethodnog meča i "pokažu se u najboljem svjetlu".

 

Susret BiH - Češka Republika igra se u nedjelju u dvorani "Mirza Delibašić" od 20 sati.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo