Sport     | 16.09.2018. 22:27 |

Repeša: Igrači su dali sve od sebe i treba im čestitati na tome

FENA Haris Dedović

SARAJEVO, 16. septembra (FENA) - Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Jasmin Repeša nije bio pretjerano nezadovoljan nakon poraza od Češke, kojim je selekcija BiH ostala gotovo bez šansi da se plasira na SP.

Repeša je izjavio da, kada se uzmu u obzir sve okolnosti i dešavanja u reprezentaciji u posljednje vrijeme, igračima treba odati priznanje.

- Igrači su dali sve od sebe i treba im čestitati na tome. No, umor je učinio svoje, u drugom poluvremenu imali smo deset izgubljenih lopti, pustili smo mnogo laganih šuteva, što se ne smije dozvoliti na ovom nivou. Žao mi je što nismo imali još igrača u rotaciji, ali šta je tu je. Ovaj tim ima perspektivu, puno je mladih igrača i treba se koncentrirati na naredna takmičenja - rekao je Repeša, koji je zahvalio navijačima koji su igračima davali podršku svih 40 minuta.

Kada je u pitanju njegov ostanak u reprezentaciji, Repeša nije isključio tu mogućnost, naglasivši da će razgovarati sa čelnicima saveza.    

Jusuf Nurkić nije krio razočarenje zbog propuštene prilike.

- Uvukli smo ih u naš ritam i imali smo šansu. No, napravili smo mnogo grešaaka, Ipak, dali smo maksimum i možemo biti zadovoljni kako smo igrali, kada se uzme sve u obzir - kazao je Nurkić.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

BBI Banka nagrađuje za ukazano povjerenje novim Programom lojalnosti

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom