Stranačke aktivnosti     | 17.09.2018. 11:05 |

Priopćenje za javnost Koalicije Hrvatsko zajedništvo

FENA Saopćenje

„ Branitelji vi koji ste donijeli slobodu hrvatskome narodu pokrenite se, prestanimo se busati u prsa tko je veći Hrvat! Preuzmite odgovornost i na listopadskim izborima pokažite svoju hrabrost i odlučnost. Birajte dobro“, započeo je svoj pozdravni govor Pero Barbarić Pepi, predsjednik Hrvatskoga saveza HKDU-HRAST i zamjenik voditelja Koalicije Hrvatsko zajedništvo na predizbornom skupu Koalicije u Brotnju i dodao: 

„Pozivam cjelokupni hrvatski narod izađite na izbore i nemojte više nikada birati od dva zla manje zlo, jer uvijek se na kraju i to malo pokazalo velikim zlom. Zato birajte samo dobro. Do sada se pokazalo da Hrvatima ništa dobro nisu donijeli  kandidati za Predsjedništvo iz Sarajeva i Beograda zato birajte doktoricu Dianu Zelenika koja je slobodna osoba, a sloboda je temelj svakoga dobra. Dragi Hrvati stanje hrvatskoga naroda slično je šumi kojoj je studen ogolila lišće i koja je bez života tmurna. Ako se vi pokrenete 7.listopada vratit će se blagostanje , snaga i život u hrvatski narod kao u šumu u proljeće. Koalicija Hrvatsko zajedništvo nudi vam 10 predizbornih programskih smjernica  koje će realizirati kada dođe na vlast. Tu je sadržano dobro za naš narod, našu djecu-Tih 10 programskih smjernica znači OPSTANAK u BiH na svojim ognjištima. Birajte ljude koji su spremni preuzeti odgovornost i učiniti BiH zemljom dostojnom za život čovjeka”- rekao je, uz ostalo, u svome govoru Pero Barbarić Pepi.

Na predizbornom skupu Koalicije Hrvatsko zajedništvo u velikoj dvorani Hotela „Brotnjo“ u Čitluku, koja je bila popunjena onima koji su došli čuti što im imaju poručiti govornici Koalicije, nazočne su pozdravili: domaćin Ivan Odak, predsjednik Općinskoga odbora HDZ-a 1990 Čitluk, Martin Raguž, predsjednik Koalicijskoga vijeća Hrvatsko zajedništvo, Miljenko Miloš, predsjednik UHSP, Nikola Raguž, predsjednik HSP-a – čelnici stranaka koje čine Koaliciju Hrvatsko zajedništvo.

Poruka odaslana s predizbornoga skupa u Brotnju svim ljudima u BiH glasi „Izađite na listopadske izbore i ne bojte se! Vi ste gospodari svojega glasa i dajte ga onima koji će raditi za dobro vas i vaše djece; onim ljudima koji nisu okaljani kriminalom, korupcijom, nepotizmom i komunizmom; onim ljudima koji će se boriti za napredak ove naše zemlje i učiniti sve kako bismo opstali i ostali na svojim stoljetnim ognjištima, a ne odlazili u bijeli svijet trbuhom za kruhom. Birajte Koaliciju Hrvatsko zajedništvo, birajte dobro.“

Doktorica Diana Zelenika, kandidatkinja HDZ-a 1990 za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskoga naroda, koju podržavaju sve stranke okupljene u Koaliciju Hrvatsko zajedništvo,  na predizbornom skupu u Brotnju zapitala je nazočne: Je’l dosta više?

„Mi večeras iz Brotnja poručujemo DOSTA je omalovažavanja i uništavanja hrvatskoga čovjeka na svakom pedlju BiH, dosta je laži, obmana, kriminala, zapošljavanja podobnih dok sposobni odlaze graditi tuđe zemlje. Dosta je gorčine i suza, pokrenite se! Skinimo s vlasti te bahate i neodgovorne ljude koji se kriju pod krinkom nacionalnih interesa, a samo su im na umu osobni ciljevi. To su oni koji izgradiše vile i pokupovaše stanove po moru i metropoli svojoj djeci, a vašu djecu otjeraše u bijeli svijet. Kada budem predsjednica borit ću se za interese svoga naroda, a ne prodavati ih za judine škude. Dosta je više, izađite na izbore i birajući kandidate i kandidatkinje Koalicije Hrvatsko zajedništvo učinit ćete da zlo pobjedimo zajedno.

Predstavljajući Program Koalicije Hrvatsko zajedništvo, njezin predsjednik Ilija Cvitanović, predsjednik HDZ-a 1990 i nositelj liste Koalicije za državni parlament na listopadskim izborima, istaknuo je kako je došlo vrijeme da se odupremo dosadašnjim pogrješnim politikama koje su nas raselile i ponizile, srozale dostojanstvo svakoga čovjeka. On je kazao kako će Koalicija Hrvatsko zajedništvo, ako bude u vlasti, a bit će, vratiti vjeru ljudima, podignuti gospodarstvo na višu razinu, dovesti investirore, izgraditi prometnice, ulagati u infrastrukturu, a na posebno mjesto stavio je majku koja je, prema njegovim riječima, temelj opstanka hrvatskoga naroda na ovim područjima.

„Izađimo na izbore 7. listopada i jednom zauvijek kažimo zbogom onima koji nas 25 godina ponižavaju i uništavaju; onima kojima su osobni interesi iznad nacionalnih, onima kojima ništa nije sveto i koji nas zarad svojega probitka pokušavaju slomiti, ali im to neće poći za rukom budemo li hrabri i odlučni! Svoj glas dajmo onima koji su spremni promijeniti postojeće stanje i povesti vas u bolju budućnost. Za izlazak iz ovoga pakla trebamo vaše povjerenje i, jamčim vam, nikada nećemo izdati svoj hrvatski narod“ – poručio je Cvitanović.

Nakon Predizbornog skupa Koalicije Hrvatsko zajedništvo nazočni su se družili s ljudima okupljenim na Manifestaciji „Dani berbe grožđa Brotnjo 2018., koja se tradicionalno održava u Čitluku svake godine u rujnu, mjesecu kada Btotnjaci s vinovih trsova ubiru plodove svoga truda i znoja.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Priopćenje za javnost NiP-a Mostar

Priopćenje za javnost ŽO Mladeži HDZ BiH ŽSB

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta