Bosna i Hercegovina     | 17.09.2018. 13:55 |

Šiljegović primio u nastupnu posjetu vojnog atašea Njemačke

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Parlamentarni vojni povjerenik Bosne i Hercegovine Boško Šiljegović primio je u nastupnu posjetu vojnog atašea Savezne Republike Njemačke u BiH, pukovnika Kai-Uwea Näpela, kojeg je informirao o nadležnostima i aktivnostima Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH, saopćio je Sektor za odnose s  javnošću Parlamentarne skupštine BiH.

Naglašeni su pozitivni efekti terenskih posjeta parlamentarnog vojnog povjerenika jedinicama i komandama Oružanih snaga BiH (OSBiH), posebno u pogledu zaštite ljudskih prava i osnovnih sloboda pripadnika OSBiH.

Povjerenik Šiljegović apostrofirao je i kvalitetnu saradnju Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika BiH sa Zajedničkom komisijom za odbranu i bezbjednost BiH.

Tokom razgovora, zajednički je naglašena činjenica da je institucija parlamentarnog vojnog povjerenika BiH uspostavljena po modelu i uz neposredni angažman i podršku Kancelarije parlamentarnog vojnog povjerenika Savezne Republike Njemačke.

Ocijenivši da se ovaj model uspostavljanja Kancelarije vojnog povjerenika u Parlamentarnoj skupštini BiH u praksi pokazao izuzetno dobrim, sagovornici su dogovorili konkretne oblike zajedničkih aktivnosti i saradnje u narednom periodu. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Regionalni čelnik AfD-a na suđenju u Njemačkoj zbog korištenja nacističke parole

Njemački ministar ekonomije Habeck doputovao u posjetu Ukrajini

Nikšić s francuskim i njemačkim parlamentarcima - EU neće ostaviti BiH samu na putu integracija (VIDEO)

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana