Bosna i Hercegovina     | 17.09.2018. 14:33 |

U nedjelju zatvorena manifestacija 'Ljeto na Hastahani'

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 17. septembra (FENA) - Općina Centar Sarajevo i Udruženje "Sarajevo Navigator" ove godine su prvi put organizirali manifestaciju "Ljeto na Hastahani", a u okviru koje je od 15. juna organiziran niz kulturno-zabavnih i sportskih manifestacija.

Na ovoj atraktivnoj lokaciji uređena su sportska i dječija igrališta, te realizovan niz sadržaja gdje su sve generacije mogle pronaći nešto za sebe.

Završna manifestacija održana je u nedjelju, 16. septembra u organizaciji Općine Centar, Udruženja "Sarajevo Navigator", Centra kulture i mladih Općine Centar, te Centra za sport i rekreaciju.

Posjetitelji, a posebno mladi, uživali su u bogatom kulturno-zabavnom i sportskom programu. Na manifestaciji su između ostalog prezentirani rezultati projekta "365 sport plus", koji je realizirala Općina, a u okviru kojeg je svim mališanima sa područja ove lokalne zajednice omogućeno potpuno besplatno bavljenje sportovima. U okviru sportskog dijela programa odigrane su košarkaške, fudbalske i odbojkaške utakmice, a mališani su pokazali umijeće stečeno u proteklih nešto više od osam mjeseci.

U organizaciji Centra kulture i mladih Općine Centar organizovan je muzički i umjetnički program, ali i razni performansi gdje su mališani mogli interaktivno učestvovati.

Osnivač "Sarajevo Navigatora" Nedim Lipa izrazio je nadu da je ovo početak dobre ljetne priče, te da će manifestacija "Ljeto na Hastahani" prerasti u tradiciju.

- Hvala vam što ste bili sa nama protekla 92 dana. Realizirali smo mnoštvo sadržaja, a nadamo se da ste bili zadovoljni sa onim što smo ponudili, te vjerujemo da se vidimo i iduće godine - kazao je Lipa zahvalivši Općini Centar, načelniku Općine Centar Nedžadu Ajnadžiću te partnerima i sponzorima na podršci.

Ajnadžić je uputio riječi zahvale timu koji je radio na organizaciji manifestacije.

- Zadovoljstvo mi je da smo tokom proteklog perioda na ovom prostoru uživali u raznovrsnim sadržajima. Najavljujem da ćemo tražiti pouzdane partnere i za zimsku ponudu na ovom prostoru i na još nekoliko lokacija na području općine Centar. Hastahana je bila tamna mrlja ove lokalne zajednice, a sada je prostor na kome uživaju sve generacije - naglasio je Ajnadžić, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Veći dio Sarajeva danas bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Sutra veliki dio grada bez vodosnabdijevanja, cisterne sa pitkom vodom na lokalitetima MZ

Šetnja sarajevskih učenika povodom Međunarodnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo