Bosna i Hercegovina     | 17.09.2018. 15:22 |

Otvorena obnovljena server sala MUP-a HNK

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. septembra (FENA) - Premijer Hercegovačko-neretvanskog kantona Nevenko Herceg i ministar unutrašnjih poslova Slađan Bevanda otvorili su obnovljenu server salu MUP-a HNK.

Premijer je naglasio kako je, uz osiguranje sredstava za projekat obnove server sale, Vlada preduzela značajan broj aktivnosti na funkcionalnom i profesionalnom jačanju policijskih struktura kroz obuku i kadrovsko jačanje te jačanje materijalno-tehničke opremljenosti s ciljem unaprjeđenja operativne efikasnosti svih sastavnica MUP-a, saopćeno je iz Vlade HNK.

U kontekstu kadrovske popune, Herceg je istaknuo kako je okončana konkursna procedura za prijem u radni odnos 75 kadeta za čin "policajac" i 5 kadeta za čin "mlađi inspektor", te dana saglasnost za školovanje novih 88 kadeta za čin "policajac" i 12 kadeta za čin "mlađi inspektor" i njihov prijem u radni odnos nakon uspješno završenog školovanja.

Kada je riječ o materijalno-tehničkoj opremljenosti, premijer je podsjetio kako je Vlada završila nabavku i primopredaju ukupno sto novih policijskih vozila u vrijednosti od 4 miliona maraka te donijela odluke o nabavci policijskih uniformi i policijskog naoružanja.

Ministar Bevanda istaknuo je kako je ovo još jedan segment MUP-a koji je uspješno modernizovan, a sve s ciljem podizanja nivoa usluga koje Ministarstvo pruža.

Pojasnio je kako je već dugo vremena postojala potreba da server sala, koja predstavlja informacijski mozak Ministarstva i vezu sa svim drugim agencijama za provođenje zakona, bude preuređena te da je to konačno i ostvareno.

"Možemo slobodno reći kako je ovo još jedan doprinos ličnoj i imovinskoj sigurnosti građana i korak ka sprečavanju negativnih pojava u društvu", zaključio je ministar Bevanda.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

FUP identificirao, a MUP HNK lišio slobode lice koje je prijetilo paljenjem džamija u Mostaru

Posebna regulacija prometa za 'Mostar Run Weekend 2024.'

Mostarac i dva Čapljinca uhapšeni zbog iznude i pranja novca

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana