Bosna i Hercegovina     | 17.09.2018. 15:27 |

Nastavak programa besplatnog odgoja za djecu od 4 do 6 godina

FENA Saopćenje

TOMISLAVGRAD, 17. rujna (FENA) - Program besplatnog odgoja i obrazovanja, takozvana "mala škola", nastavit će se realizirati i ove godine na području Hercegbosanske županije (HBŽ).

Za potrebe realizacije tog programa Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a za ovu godinu izradilo je plan i program za 600, odnosno 300 sati za djecu, godinu ili dvije pred polazak u školu te će uskoro objaviti javni poziv za upis djece, kao i javni poziv za angažiranjem odgajateljica.

Cilj programa, koji se realizira već nekoliko godina zaredom uz pomoć Unicefa u Bosni i Hercegovini, je unaprijediti fizički, socio-emocionalni, kognitivni razvoj i razvoj govora kod djece te poboljšati prilike za rano učenje u ovoj dobi, s posebnim naglaskom na ugroženu djecu i djecu u stanju socijalne potrebe.

U ovaj projekt, koji omogućuje pristup programu svim obiteljima kako bi se osigurao cjeloviti razvoj djece, prošle godine upisano je ukupno 490 djece na području cijele Hercegbosanske županije, što predstavlja povećanje u odnosu na godinu ranije.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Predstavljena knjiga 'Svjedok jednog vremena'

Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo državni je prvak u kategoriji kadeta i juniora

U Tomislavgradu, Livnu i Kupresu obilježena 32. obljetnica utemeljenja HVO-a

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'