Stranačke aktivnosti     | 17.09.2018. 16:16 |

Priopćenje za javnost HDZ-a BiH

FENA Saopćenje

Izaslanstvo HDZ-a BiH predvođeno predsjednikom HDZ-a BiH i hrvatskim članom Predsjedništva BiH dr. Draganom Čovićem boravilo je danas u Gornjoj Skakavi na proslavi blagdana Rane sv. Franje.

Već se godinama na Zidinama, mjestu nekadašnje crkve i franjevačkog samostana, okuplja veliki broj hodočasnika iz Posavine, Slavonije i drugih krajeva kako bi se zavjetovali i molili sv. Franji za svoje potrebe. Posebno je istaknut značaj ovakvih okupljanja, zbog potvrde postojanja Hrvata u višestoljetnoj prošlosti na ovim područjima.

-Ovo je uistinu jedno posebno mjesto i mi još istražujemo tragove na ovom prostoru, svi oni koji su predvodili misno slavlje iskupljaju naš narod na ovom prostoru. Želimo da se uistinu to istraži i da naša tradicija, naša kultura vezana i utkana u ovu zemlju. Zbog toga jedan poziv onima koji nekada nešto i olako kažu o ovoj zemlji i ovom narodu pa i ne cijene ono što su oci ostavili ovoj zemlji i mi kampanjama pozivamo sve da poštuju svoj narod i svoju domovinu, poručio je dr. Čović.

Nakon misnog slavlja mještani Gornje Skakave su priredili zajednički ručak za sve hodočasnike i goste, te tradicionalnu, 12. po redu smotru folklora na kojoj su nastupila mnoga kulturno-umjetnička društva iz Brčko distrikta i okolnih mjesta.

Ured za informiranje HDZ-a BiH

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo