Stranačke aktivnosti     | 17.09.2018. 17:16 |

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

FENA Saopćenje

Milorad Dodik je  u emisiji predsjednik govori izjavio „Bosna i Hercegovina nije moja država (34 minute  i 40 sekundi). Nekoliko minuta prije na upit novinara da li je vaš politički  motiv i danas nezavisna Republika Srpska, Dodik je izjavio „Da ja to i ne krijem“ (30 minuta i 28 sekundi). Poslije ovih izjava ne smije se ni po koju cijenu dozvoliti da  na poziciju šefa države Bosne i Hercegovine dođe osoba koje je izjavila da za njega  BiH nije država. U bilo kojoj demokratskoj zemlji u svijetu, ovakve izjave bi ga isključile iz mogućnosti da se kandiduje za šefa države.

Mi, Stranka za Bosnu i Hercegovinu tražimo da sve stranke koje žele dobro ovoj državi hitno reaguju kako prema visokom predstavniku, tako i prema ambasadama zemalja koje imaju svoje predstavnike u Upravnom odboru Vijeća za implementaciju  mira (PIC),  kako bi se zaustavilo urušavanje države Bosne i Hercegovine od Milorada Dodika i spriječilo da on zaposjedne  fotelju šefa države, koju ne priznaje  i kojoj želi  što brži raspad.

Svako nereagovanje smatraćemo saučesništvom i uradićemo sve da upoznamo građane ove države sa Vašim nereagovanjem. Jer pustiti čovjeka, koji je najavio  da mu je cilj raspad Bosne i Hercegovine je crvena linija ispod koje se ne smije preći.

U nadi da će  ovaj poziv naići na Vašu pozitivnu reakciju, primite puno pozdrava ispred Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Održan sastanak predstavnika SDA, DF-a i SBiH iz KS o predstojećim lokalnim izborima

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Saopćenje za javnost Stranke za BiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu