Kultura     | 17.09.2018. 20:54 |

Ministrica Dilberović otvorila izložbu nagrađenih studentskih likovnih radova

FENA Denis Leko

MOSTAR, 17. rujna (FENA) - Federalna ministrica obrazovanja i znanosti Elvira Dilberović otvorila je u ponedjeljak navečer u Centru za kulturu Mostar retrospektivnu izložbu nagrađenih likovnih radova studenata završnih godina i apsolvenata studija likovnih umjetnosti na visokoškolskim ustanovama u Federaciji BiH.

- Ovo je večer umjetnosti. Vjerujemo da je večerašnje otvaranje izložbe odlična uvertira za sutrašnji događaj i sve ono što će se događati u idućih pet dana u Mostaru, ja bih rekla, pet dana posvećenih nauci. Žao mi je da ovdje nije mnogo više ljudi, ali ovi ljudi koji su došli cijene kulturu, cijene svaki vid umjetnosti i obrazovanje - istaknula je u pozdravnom govoru ministrica Dilberović.

Izložba, na kojoj je prikazano tridesetak ostvarenja u području slikarstva i kiparstva te grafike i grafičkog dizajna, organizirana je u okviru prvog izdanja Salona akademske knjige, koji će se održati u Mostaru od 18. do 22. rujna.

Jedna od tema za radove u području grafičkog dizajna bila je idejno rješenje logotipa i plakata Salona akademske knjige (Forum Librorum Academici), dok su autori radova u području slikarstva, kiparstva i grafike mogli izabrati temu po vlastitom izboru.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Otvorena izložba fotografija 'Duvanjski memento'

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Izložba 'Andrej meets a flower' sutra u Međunarodnoj galeriji portreta Tuzla

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo