Stranačke aktivnosti     | 17.09.2018. 21:20 |

Saopćenje za javnost SBB

FENA Saopćenje

Kao sjećanje na dvanaest civila s Bivoljeg Brda, naselja u općini Čapljina, koji su ubijeni 16. jula 1993. godine, podignuto je spomen obilježje. Počinioci ovog zločina još nisu otkriveni. 

Faruk Ćupina, ugledni advokat i kandidat SBB-a za Parlament BiH, posjetio je  ovo spomen obilježje u petak 15.9. zajedno te položio cvijeće sa delegacijom SBB-a na čelu sa potpredsjednicom Adisom Arapović. 

Faruk Ćupina najavio je snimanje dokumentarnog filma i izdavanje knjige o ovom zločinu u sklopu projekta Muzej zločina i rata Mostara i Hercegovine.

Projekt Muzej rata, žrtava i zločina Zapadnog Balkana , u okviru kojeg će djelovati Muzej rata  Mostara i Hercegovine, je projekt kojem je pokrovitelj Faruk Ćupina koji ovime želi sačuvati sjećanje na svaku žrtvu rata u Hercegovini.

Podsjetimo, dvanaest civila s Bivoljeg Brda su poslije ubistva bačeni u jamu rudnika boksita, a potom zapaljeni.

Ćupina je za medije izjavio da sjećanje na užas koji je zadesio Bošnjake Hercegovine mora biti transformisan na načine koji bi bili dostupni i putem modernih tehnologija te kako bi bili dostupni svim posjetiocima Mostara i Hercegovine.

Obzirom da počinioci ovog zločina nisu pronađeni, Ćupina je rekao da postoji sumnja jer se tako olako prelazi preko činjenice da nepronađeni zločinaci  slobodno šetaju Hercegovinom. "Moram izraziti sumnju što se  šuti o činjenici da ovaj strašni zločin nije razotkriven i što se nije snažnije i intezivnije pristupilo njihovom razotkrivanju„ – rekao je Faruk Ćupina, ugledni advokat i kandidat SBB-a za Parlament BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

SBB

Vezane vijesti

Radončić u Brčkom najavio veliki povratak SBB-a u politički život

Saopćenje za javnost SBB

Saopćenje za javnost SBB

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu