Bosna i Hercegovina     | 18.09.2018. 08:08 |

U Ljubuškom radionica o očuvanju slivova u Hercegovini

FENA Ivan Crnjac

LJUBUŠKI, 19. rujna (FENA) - JP Parkovi d.o.o. Ljubuški i Referentna grupa - Čapljina organiziraju radionicu pod nazivom "Upravljanje, korištenje, zaštita i očuvanje prirodnih resursa u slivu Tihaljina - Mlade - Trebižat" koja će se održati u prostorijama poduzetničkog inkubatora, u poslovnoj zoni Zvirići 21. rujna, s početkom u 9:30 sati.

Uvažavajući domaće i svjetske trendove u zaštiti, očuvanju, korištenju i upravljanju prirodnim resursima, JP "Parkovi" d.o.o. u suradnji i partnerstvu s Referentnom grupom nastojat će prezentirati i razvijati upravljačke i zaštitarske okvire za dugoročno i održivo upravljanje prirodnim resursom kakav je vodopad Kravica, ali i cijeli riječni tok Tihaljina - Mlade -Trebižat od Peć Mlina do ušća u Neretvu, naveli su iz JP "Parkovi".

Planirana radionica bila bi jedan od alata kojim se želi potaknuti lokalnu zajednicu na uključivanje u turističku priču te stvaranje jedinstvenog turističkog brenda i Hercegovine kao konkurentne turističke destinacije.

U programu sudjeluju Vedran Markotić, ravnatelj JP "Parkovi", Zdravko Kutle, ravnatelj Parka prirode Blidinje, Nikša Vuletić, ravnatelj JP Vjetrenica - Popovo polje, mr. sc. Nebojša Jerković iz "Natura 2000" koja će imati i svoju fotoizložbu, dr. sc. Marlena Ćukteraš i drugi.

Nakon programa planiran je obilazak vodopada Kravica i razgledavanje izložbe foto kluba "Fokus" te obilazak arheološkog muzeja na Humcu i vodopada Koćuša.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Leko vjernicima MIZ Ljubuški zaželjela da im Bajram donese mir i sreću

Osnovna škola u Vitini dobit će novu fasadu

Ljubuškim maturantima po 300 maraka potpore

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!