Bosna i Hercegovina     | 18.09.2018. 08:54 |

Započeo glavni pretres u kaznenom postupku protiv Slavice Vujić

FENA Saopćenje

BRČKO, 18. rujna (FENA) - Pred Osnovnim sudom Brčko distrikta BiH u ponedjeljak je započeo glavni pretres u predmetu protiv optužene Slavice Vujić, kojoj se stavlja na teret da je počinila kazneno djelo obmana pri dobivanju kredita i drugih pogodnosti, izvijestili su u utorak iz Pravosudne komisije Brčko Distrikta.  

"Optuženoj se stavlja na teret da u postupku sanacije stambenih objekata poslije poplava koje su u travnju i svibnju 2014. godine pogodile Brčko distrikt BiH, organu nadležnom za provođenje programa sanacije stambenih objekata oštećenih poplavama, nije predočila da je u to vrijeme bila vlasnik još jednog stambenog objekta, za koje, da je znao nadležni organ istu ne bi svrstao na listu korisnika prava na sanaciju stambenih objekata prve kategorije kojim pripada pravo na isplatu novčanih sredstava u iznosu od 33.000 maraka, koja novčana sredstva su joj i isplaćena, već treće kategorije kojim pripada pravo na isplatu novčanih sredstava u iznosu od 10.000 maraka, čime je pribavila sebi protupravnu imovinsku korist u iznosu od 23.000 maraka, a za isti iznos oštetila Brčko distrikt BiH", navodi se u izvješću. 

Glavni pretres počeo je čitanjem optužnice, nakon čega je postupajući tužitelj Tužitelja Brčko distrikta BiH iznio uvodnu riječ, dok je branitelj optužene zadržao pravo da u ovoj fazi postupka ne iznosi uvodno izlaganje. Za sljedeći nastavak glavnog pretresa u ovom kaznenom postupku sud je odredio saslušanje tri svjedoka optužbe.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U New Yorku počeo historijski krivični postupak protiv Donalda Trumpa

U Brčkom održan seminar za šahovske sudije

U Brčkom više udruženja upriličilo 'Bajramsku svečanost'

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!