Bosna i Hercegovina     | 18.09.2018. 09:19 |

Članovi bugojanskog udruženja “Slatki svijet” u akciji čišćenja područja Rostova

FENA Mevlida Ridžal

BUGOJNO, 18. septembra (FENA) - Područje uz saobraćajnicu Bugojno-Novi Travnik, od motela “Rostovo” do prvog odmarališta, poprimio je ljepši izgled nakon akcije čišćenja koju su organizirali članovi Udruženja za borbu protiv dijabetesa djece i mladih “Slatki svijet”.

- Očistili smo od smeća cijeli taj dio i, iskreno, svi smo iznenađeni koliko smo smeća sakupili. Pedeset vreća, koje smo zadužili, nije bilo dovoljno za sav otpad u ovom dijelu bugojanske općine - kazao je sekretar tog udruženja Mirza Husetić.

Nada se da će očišćeno područje ostati duže vrijeme u stanju kakvom je sada i da će svi, a  posebno vozači, imati više sluha kada je u pitanju očuvanje životne sredine.

- Danas su oni stariji imali šta da nauče od djece, koja su im dala jednu dobru lekciju a to je da “svoje smeće nose sa sobom”. Apeliram na sve one koji pješače ili voze ovim područjem da ubuduće obrate pažnju na to gdje odlažu smeće, jer svojoj djeci ostavljamo ovu našu prirodu - naglasio je.

On je zahvalio rukovodstvu preduzeća ŠPD “Srednjobosanske šume”, koje je finansijski podržalo ovaj projekt, i organizaciji "Let's Do It", koja je za učesnike akcije obezbijedila vreće i rukavice.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Koordinacija udruga očekuje potvrdu optužnice i uhićenje Mlaće, Cikotića i Granića

Cvitanović o samoubojstvu zaštićenog svjedoka: Ozbiljan propust istražnih i pravosudnih organa

Čović i Filipović u posjetu stranačkom vodstvu Uskoplja i Bugojna

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo