Bosna i Hercegovina     | 18.09.2018. 09:26 |

Obilježena 27. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića

FENA Saopćenje

POSUŠJE, 18. rujna (FENA) - U Studenim Vrilima u Posušju u ponedjeljak je obilježena 27. godišnjica pogibije Ludviga Pavlovića.

Vijence su položili i odali počast izaslanstvo Hrvatskog narodnog sabora (HNS) predvođeno članom Odjela za branitelje HVO-a i Domovinski rat Mladenom Begićem, predsjednik Glavnog vijeća Udruge Hrvatska zajednica Herceg- Bosna Vladimir Šoljić, općinski načelnik Branko Bago s udrugama proisteklim iz Domovinskog rata s područja općine Posušje te članovi obitelji.

Ludvig Pavlović bio je hrvatski iseljenički aktivist, pripadnik Bugojanske skupine koja je organizirana s ciljem rušenja komunističkog režima nakon sloma Hrvatskog proljeća i časnik Hrvatske vojske. Poginuo je 18. rujna 1991. u sukobu s JNA u Studenim Vrilima. Posmrtno je odlikovan Redom Kneza Domagoja, Redom Nikole Šubića Zrinskog i Redom Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana.

Njemu u čast postrojba HVO-a za posebne namjene nazvana je Ludvig Pavlović.

Sveta misa zadušnica za Ludviga Pavlovića bit će služena danas u crkvi sv. Paškala u Vitini, navodi se na službenim stranicama općine Posušje.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U Posušju otkriven kućni laboratorij za uzgoj marihuane

Završeno dvodnevno gostovanje AJB DOC Film Festivala u Posušju

Posušje: 90 godina školstva na Gracu

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo