Stranačke aktivnosti     | 18.09.2018. 10:37 |

Saopćenje za javnost SDP BiH

FENA Saopćenje

Izjava potpredsjednice SDP BiH Segmedine Srne-Bajramović

Semir Efendić je jučer, prilikom predstavljanja kandidata SDA iz Kantona Sarajevo, istakao da:„prema općoj ocjeni većine stanovnika Kantona Sarajevo, javni gradski prijevoz, javna higijena, čistoća zraka, saobraćaj, snabdijevanje vodom, stanje zelenih i parkovskih površina, riječnih tokova, trgova, zatim funkcionisanje sistema zdravstva, obrazovanja, sigurnosti, privrede, kao i ukupni životni ambijent, nisu na zadovoljavajućem nivou“. 

Efendić je također propustio izvrsnu priliku da okupljene upita je li ih sramota i stid zbog toga u kakvo su stanje doveli Sarajevo i njegove građane. 

Upravo su SDA i njeni kadrovi ti koji u Sarajevu vladaju gotovo bez prestanka već 28 godina. Zaista je bezobrazno i krajnje potcjenjivački prema građanima Sarajeva, ispred SDA obećavati da će nešto promijeniti u odnosu na katastrofu koju su napravili, a koju i sami priznaju. 

Ne mogu oni koji su doveli do toga da Sarajevo preraste u betonsku kasabu, riješiti niti jedan problem našeg glavnog grada. 

Oni sami su problem i dok se SDA i njeni jurišnici ne sklone sa vlasti, u Sarajevu se ništa nabolje neće promijeniti. 

Zato mi iz SDP-a ponovo pozivamo sve građane Sarajeva, da u oktobru zajedno spasimo Sarajevo od SDA i njenih kadrova koji pustoše javna dobra i naš grad već gotovo tri decenije. 

Zar ćemo dozvoliti da Sarajevom nastavi vladati stranka čiji jedan od ključnih kadrova Senaid Memić, načelnik Ilidže, kaže da će nastaviti graditi vile i zgrade za bogataše po Ilidži „jer neko mora čistiti njihove bazene i kositi im travu“!? 

Ovakav politički koncept učinio je da Sarajevo, od nekadašnje svjetske metropole, postane kasaba u rukama SDA moćnika koji su privatizirali sva javna preduzeća, zdravstvo, školstvo i doveli Sarajevo do komunalnog i infrastrukturnog sloma. 

Takvi ljudi ne samo da ne znaju riješiti probleme građana Sarajeva, već to i ne žele. Njihov je cilj da građani upravo žive u stanju kakvo je opisao Efendić, dok će oni sa svojim tajkunima i kriminalcima praviti vile koje običan narod, kako sami kažu, „treba da čisti“ i valjda tako preživljava od mrvica koje mu udijeli zelena buržoazija.”

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta