Sport     | 18.09.2018. 12:29 |

Džudo - Toni Miletić peti na juniorskom EP u Sofiji

FENA Hasan Selhanović

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Mladi bosanskohercegovački džudist Toni Miletić osvojio je peto mjesto na Evropskom juniorskom prvenstvu u Sofiji.

Osamnestogodišnji član Džudo kluba Bosna je u konkurenciji 34 takmičara u kategoriji do 90 kg u pet borbi zabilježio tri pobjede i dva poraza. Na startu je pobijedio predstvanike Crne Gore i Bjelorusije, u 3. kolu poražen je o njemačkog takmičara Falaka Petersilka, koji je kasnije osvojio zlatnu madalju. Miletić je nastavio takmičenje u repesažu u kojem je najprije pobijedio predstavnika Austrije, da bi u meču za bronzanu medalju bio poražen od takmičara iz Mađarske.

Bosnu i Hercegovinu na prvenstvu su predstvaljala još četiri takmčara - Vuk Elez (do 81 kg)  i Božidar Vučurević (do 81 kg), te Selma Hajro (do 63 kg) i Anđela Samaradžić (do 63 kg), koji su nastup završili nakon 1. kola.

Na EP-u je učestvovlao 405 mladih džudaša i džudašica iz 42 države. Najuspješnija je bila reprezentacija Gruzije koja je osvojila tri zlatne, dvije srebrene i četiri bronzane medalje.

(FENA) H. D.

Vezane vijesti

Larisa Cerić osvojila bronzu na Grand Slamu u Bakuu

Džudo reprezentativci BiH na Evropskom univerzitetskom borilačkom prvenstvu u Zagrebu

Anđela Samardžić donijela zlato Bosni i Hercegovini, Azerbejdžan najuspješniji

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo