Ekonomija     | 18.09.2018. 13:05 |

Ristić: Sagledati i prednosti i mane rada nedjeljom

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 18. septembra (FENA) - Predsjednica Privredne komore Republike Srpske (RS) Dragica Ristić ocijenila je danas da nadležni organi trebaju sagledati i prednosti i mane najave Sindikata trgovine Republike Srpske, koji, po uzoru na neke zemlje u Evropi, nakon izbora pokreću inicijativu da se u trgovinama, trgovačkim centrima i buticima zabrani rad nedjeljom.

Ministarstvo trgovine RS-a i lokalne zajednice to pitanje, kako je dodala, trebaju sagledati u cjelini i vidjeti da li treba onemogućiti rad nedjeljom ili tražiti veća prava za radnike koji rade tog dana.

- Pitanje rada nedjeljom je uvijek složeno pitanje i kada se gleda iz ugleda radnika i porodice i društva. Ako nam je to značajno zbog turizma, treba naći rješenje da se određenim subjektima osigura da rade, a da sva prava radnika budu ispoštovana - rekla je Ristić novinarima u Banjoj Luci.

Iz Sindikata trgovine RS-a su naveli da će o ovom pitanju biti riječi na forumu sindikata trgovine jugoistočne Evrope, te da su svi za to da se rad nedjeljom ukine.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Nastavljeno obilježavanje 'dana RS' koji je Ustavni sud proglasio neustavnim

Lendo: Obilježavanjem 9. januara vlast RS-a slavi najteža krivična djela

U Republici Srpskoj u novembru 31.945 turista, najviše noćenja turista iz Hrvatske

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!