Bosna i Hercegovina     | 18.09.2018. 15:29 |

Vanja Simeunović nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora

FENA Saopćenje

MOSTAR, 18. rujna (FENA) - Županijski sud u Mostaru u utorak je izrekao nepravomoćnu presudu Vanji Simeunoviću iz Sarajeva te mu izrekao kaznu zatvora u trajanju od dvije godine zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama, koja se dogodila 25. ožujka 2017. godine u mjestu Drežnica kod Mostara.

Nepravomoćnu presudu sud je donio po ranije potvrđenoj optužnici Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, a nakon razmatranja izjave o priznanju krivnje.

Iz Tužiteljstva je priopćeno kako je pored kazne zatvora, Simeunoviću izrečena i mjera sigurnosti zabrane upravljanja prijevoznim sredstvom-motornim vozilom "A", "A1", "B2, "BE" i "B1" kategorije u trajanju od tri godine, računajući od dana pravomoćnosti presude.

U Tužiteljstvu podsjećaju kako je Simeunović 25. 3. 2017. godine, u mjestu Drežnica kod Mostara, upravljajući vozilom Audi A5 (M93-T-077), s 1,13 promila alkohola u krvi, prouzročio prometnu nesreću u kojoj je na licu mjesta smrtno stradao N. D. iz Jablanice, dok su tri osobe ozlijeđene.

Time je Simeunović počinio teška kaznena djela protiv sigurnosti javnog prometa, a u svezi s kaznenim djelom ugrožavanja javnog prometa.

Po dobivanju pismenog otpravka presude, Tužiteljstvo će odlučiti o poduzimanju daljnjih radnji u ovom predmetu, navodi se u priopćenju županijskog Tužiteljstva.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Info eTwinning dani u Sarajevu i Mostaru

Zavod pokrenuo organoleptičku ocjenu potencijala mladih otvorenih vina iz berbe 2023.

Svečanost povodom proglašenja Mostara Europskim gradom vina Dionisio za 2024.

Promo

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo

TP 'Intera' Mostar: Radionica o digitalizaciji procesa u MSP

Alma Ras: Slavimo uspjeh s uposlenicima od preko deset i dvadeset godina izvrsnosti