Stranačke aktivnosti     | 18.09.2018. 16:40 |

Saopćenje za javnost Mirsad Hadžikadić – Platforma za progres

FENA Saopćenje

Svjedoci smo da u predizbornoj kampanji kandidati i stranke ne biraju teme i sredstva kojima se služe da bi skrenuli pažnju na sebe, a sa stvarnih i važnih problema u našem društvu. Međutim, alarmantno je da pri tom sve više koriste elemente zastrašivanja, odnosno riječi kao što je naoružavanje, fildžan država, treći entitet, otcjepljenje RS ili spominjanje šefova stranih država. Takvu praksu strogo osuđujemo i nadamo se da će narod, odnosno birači, uvidjeti da je to populistička predizborna strategija koju su vjerovatno dogovorili lideri stranaka.

Narodu Bosne i Hercegovine potrebno je da se njihove vođe brinu o problemima koji narod tište, poput onog u JU „II srednja škola“ u Cazinu. Đaci i nastavnici ove škole svakodnevno provode po sedam sati u učionicama bez prozora, podova i brave na vratima. To se možda može očekivati u nerazvijenim zemljama, ali sigurno ne u srcu Evrope. Neka je sramota vlasti i podobnih stranačkih kadrova koji su dozvolili da naša djeca uče, a nastavnici rade, u uslovima nezamislivim i nedopustivim u 21. vijeku.

Građani BiH, osudite one koji manipulišu vama, vašom djecom i vašom budućnošću.

Osudite one koji vas koriste za svoje lične interese, bez obzira na vaše.

Osudite one koji vam ne žele dobro.

Ovoj državi potrebni su obrazovani, sposobni i odgovorni ljudi koji će se boriti za temeljitu promjenu u svim sferama društvenog djelovanja, uključujući reformu školskog, odnosno obrazovnog sistema u BiH.

Ova fotografija neka je na čast svima koji su svojim neradom, nebrigom i neodgovornošću zaslužni za ovaj i druge, možda mnogo gore, slučajeve za koje i ne znamo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Mirsad Hadžikadić – Platforma za progres

Saopćenje za javnost Mirsad Hadžikadić – Platforma za progres

Saopćenje za javnost Mirsad Hadžikadić – Platforma za progres

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta