Stranačke aktivnosti     | 18.09.2018. 18:48 |

Saopćenje za javnost Koordinacije koalicije Zajedno za BiH

FENA Saopćenje

Koordinacija koalicije Zajedno za BiH oglasila se saopćenjem u kojem ukazuju na pokušaj političke manipulacije povratničkim glasovima od strane tzv. “Proevropskog” bloka.

“Novopečeni SDP u entitetu RS zapravo je pokušaj infiltracije SNSD-a pod zastavu prodržavnih snaga i povratničke populacije. Svjesni da jedinstvo povratničke populacije u RS-u ima ozbiljan potencijal, paraobavještajni krugovi bliski režimu su smislili projekat novog SDP-a i “proevropskog” bloka. Tome ide u prilog i informacija o tajnom sastanku Nermina Nikšića i Milorada Dodika, kao i informacije o sastanku Dodika sa Sadikom Ahmetovićem”, poručuju iz Koalicije Zajedno za BiH.

Dodali su da “Proevropski” blok čine dvije političke grupacije - jedna opasna i druga, koja je pristala na poniženje zarad želje za vlašću.

“Prva, opasna grupacija je ona na čelu sa Vojinom Mijatovićem. Riječ je o ličnosti, koja računa na bošnjačke i hrvatske glasove u RS-u, a ne priznaje fundamentalne vrijednosti bošnjačkog i hrvatskog naroda, te se ponaša srbocentrično. To je pokazao i kada je negirao historijsku vrijednost 1. marta. Isti taj Vojin Mijatović nikada nije priznao genocid, što dovoljno govori o njemu i politici koju pokušava podvaliti povratnicima”, poručuju iz Koalicije.

Kažu da je vjerovatno i gora druga grupacija - koju predvodi Sadik Ahmetović.

“Sadik Ahmetović je šurovanjem sa Dodikom i Mijatovićem, koji vrijeđaju žrtve genocida i negiraju temeljne vrijednosti države Bosne i Hercegovine, pokazao da je spreman izdati državne interese, radi kratkoročne kontrole nekoliko opštinskih resursa. Neka dobro zna da mu povratnici nikada neće zaboraviti to i neka se dobro spremi za poraz 7. oktobra”, zaključuju.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'