Bosna i Hercegovina     | 18.09.2018. 19:17 |

Radončić: BiH mora postati društvo jednake šanse

FENA Vernera Jakupović

SARAJEVO, 18. septembra (FENA) - Kandidat  za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić, lider Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH, rekao je da Bosna i Hercegovina mora postati društvo jednake šanse, u kojem vlast mora biti servis mladim ljudima a ne obrnuto.

Radončić je to kazao novinarima uoči večerašnjeg gostovanja u Sarajevu na tribini „Kafa sa...“ koju Institut za razvoj mladih „Kult“ organizira kao susrete mladih s kandidatima za članove Predsjedništva BiH.

Radončićeva ključna poruka mladim ljudima je da ostanu u Bosni i Hercegovini i bez bojazni, predanim angažmanom, grade budućnost. Pozivajući se na vlastito iskustvo biznismena i industrijalca koji se trudio da primijeni što više znanja, rekao je da mladi ljudi treba da vide da u njihovoj zemlji mogu postići individualni rezultat. Ko god bude na vlasti, ako ne ispunjava njihova očekivanja, treba da ih "pošalju kući", jedna je od poruka lidera SBB-a mladima.

Radončić smatra da su oktobarski izbori u BiH istorijski, što, po njegovom mišljenju, treba pozitivno da se odrazi i na izlaznost birača, među njima i mladih. Savez za bolju budućnost BiH je probudio novu nadu Bosancima i Hercegovcima, što se osjeća i „u atmosferi“, smatra lider ove stranke, kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Komentirajući paljenje automobila potpredsjednice SBB-a Adise Omerbegović Arapović, Radončić je rekao, između ostalog, da to neće obeshrabriti tu stranku već naprotiv da će biti još snažnija.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Napreduju radovi na izgradnji mostarske dvorane, tribine gotove do ljeta (VIDEO)

Christiane Amanpour i ekipa filma 'Kiss the future' gosti programa 'Grand kafa sa...'

Tribina o perspektivama Bošnjaka u Sandžaku na Danima mevluda i zikra

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'