Regija     | 18.09.2018. 20:01 |

Slovenska policija kaznila Talijane koji su u kombiju vozili više od sto štenaca

FENA Agencije

LJUBLJANA, 18. rujna (FENA) - Dvojica talijanskih državljana mislila su da su još i dobro prošla kad im je slovenska policija na prilazu Maribora naplatila kazne jer na svom kombiju nisu imali vinjete, ali je prigušeno cviljenje u vozilu otkrilo zabranjeni teret koji im je oduzet, uz dodatnu naplatu globe od 800 eura.

Nakon što je 45-godišnji vozač otvorio vrata kombija, pokazalo se da on i 50-godišnji zemljak, suvozač, nisu jedini putnici. U teretnom dijelu vozila bilo je u krletkama skriveno 107 živih štenaca i jedna na putu uginula životinja.

Policija je utvrdila da sve životinje nisu imale niti putni list EU-a i potvrde o cijepljenu protiv bjesnoće, nisu imali dovoljno mjesta ni vode ni hrane.

Životinje za koje su Talijani po ocjeni policije iz Murske Sobote na crnom tržištu mogli dobiti 60-ak tisuća eura su oduzete i stavljene u azil za domaće životinje, nakon čega su vozač i suvozač mogli nastaviti put iako su pse nezakonito uveli u Sloveniju, prenosi Hina.

Slovenska veterinarrska uprava, navode mediji, godišnje ima tristotinjak intervencija vezanih na nepravilno prevažanje pasa preko granice ili ilegalnu trgovinu tim životinjama.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Golob vjeruje da će Plenković formirati novu hrvatsku vladu

Ambasador Slovenije posjetio IDDEEEA-u - Prijateljski odnos Slovenije prema BiH

Fajon u ponedjeljak u Sarajevu, najavljeni razgovori s Konakovićem

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta