Bosna i Hercegovina     | 19.09.2018. 10:30 |

Čović posjetio Maticu hrvatsku Mostar

FENA Zorana Pavković

MOSTAR, 19. rujna (FENA) - Član Predsjedništva BiH Dragan Čović u srijedu je posjetio Maticu hrvatsku Mostar i tom prigodom zahvalio za sve ono što je pod okriljem Matice hrvatske napravljeno za Mostar, Hercegovinu i BiH u zadnjih 20 godina.

- Tijekom današnjeg susreta prisjetili smo se vremena kada smo autobusom prije 20 godina išli zajedno u Makarsku kako bi na neki način potaknuli promišljanja o tome što je hrvatski narod, što je hrvatska baština, kultura, tradicija i običaji – kazao je u izjavi za novinare Čović.

Poručio je kako će uvijek biti uz Maticu hrvatsku te je obećao kako će ta institucija dobiti "prikladniju potporu kako bi se moglo normalnije raditi".

Predsjednica Matice hrvatske Mostar Ljerka Ostojić kazala je kako je "Matica pritoka velike rijeke koja se zove Hrvatski narodni sabor", dodavši kako se nada da će ta rijeka "dovesti u mirnije vode zajedništva, gdje će svi zajedno graditi blagostanje".

Počasni predsjednik Matice hrvatske Mostar Josip Muselimović kazao je kako na ovim prostorima djeluje deset političkih stranaka s hrvatskim predznakom te kako za dvadeset godina koliko traje kulturna manifestacija Mostarsko proljeće, nitko od predstavnik tih stranaka nije došao u Maticu hrvatsku i zainteresirao se što se tu događa i radi.

- Silno smo zahvalni Čoviću što je od samog početka s Maticom hrvatskom, što prepoznaje njezin rad i nastojanja i što je podržava u svim planovima - kazao je Muselimović.

Prilikom današnjeg posjeta Čoviću je darovan stoti broj časopisa Motrišta, a Čović je Ljerki Ostojić poklonio svoju knjigu "Iznad crte", zborniku Čovićevih govora, koja će biti predstavljena večeras.

Također, tijekom susreta najavljeno je izdavanje monografije u povodu 20. godina Mostarskog proljeća. Promocija monografije očekuje se na sljedećem izdanju Mostarskog proljeća.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Čović: Pozivam nositelje vlasti da sami donosimo odluke i vodimo političke procese

Čović: Nastavljamo podržavati Izrael, Južna plinska interkonekcija strateški projekt

Čović: Nismo postigli dogovor, nastavljamo s radom (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo