Stranačke aktivnosti     | 19.09.2018. 13:51 |

Priopćenje za javnost Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar (korigirani tekst)

FENA Saopćenje

Puna dvorana članova, simpatizera i građana u Domu HDZ-a BiH s područja Avenije Jugozapad poslala je poruku o važnosti sudjelovanja na Općim izborima 2018., da svaki narod pokaže svoju izbornu volju i izabere svoje političke predstavnike. Praksa da jedan narod bira drugome narodu političke predstavnike je pogubna za BiH i politička prevara.

Nazočnima se obratio predsjednik Županijskog odbora HDZ-a BiH HNŽ i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, zastupnica u Europskom parlamentu Željana Zovko i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba.

Na početku svog izlaganja, zastupnica Zovko je naglasila kako se politička logika koja je primjenjivana u Bosni i Hercegovini u 23 poslijeratne godine pokazala neuspješnom, a što je i bilo prepoznato u četiri prethodne rezolucije Europskog parlamenta. Nije dobro ni za Bosnu i Hercegovinu ni za samu Europsku uniju ako Europska unija prešutno održava neučinkovitu politiku koju su u prošlosti kreirali drugi. Ono što Bosni i Hercegovini treba je više europskih rješenja za probleme s kojima se zemlja jako dugo bori, kao što su federalizacija, prava zajednice, teritorijalno preuređenje i legitimno zastupanje, a to je i spomenuto u rezoluciji.

Također, Zovko je naglasila kako je najvažnije da Europska komisija shvati da među tri suprotstavljene zajednice se ne smije zauzimati strana, kao što su to činile neke svjetske sile još od potpisivanja Daytonsko-pariškog sporazuma 1995. godine. Istaknula je kako je odgovor u ravnopravnosti, a s takvom politikom Europska unija može biti vjerodostojan posrednik, ako se to od nje zatraži.

Međutim, jedino pravo rješenje je u rukama tri zajednice, a ne Europske unije. Mi možemo dati prijedloge, ali na vođama je ova tri naroda da međusobno dogovore rješenja, žele li da Bosna i Hercegovina opstane i nadajmo se jednog dana i krene naprijed, zaključila je eurozastupnica Zovko.

Vidljivo da smo u proteklom razdoblju ulagali mnogo truda u stvaranje pozitivnog ozračja u našoj županiji, što je vidljivo na gotovo svakom polju, braneći interese hrvatskog naroda, ali i svakog onog čovjeka koji želi vidjeti ono što mi u suštini jesmo, stranka sa pravim demokratskim vrijednostima. Hrvatska demokratska zajednica se uvijek vodila kulturom dijaloga, jer samo iskren dijalog i politička hrabrost mogu nas dovesti do jačanja povjerenja i pozitivnih pomaka na našim prostorima. Kandidati HDZ-a BiH i koalicije HNS kroz izborno razdoblje boriti i izboriti javni, politički, kulturni i društveni prostor unutar BiH za hrvatski narod. Što se tiče grada Mostara jasno je kako se nikad više nije gradilo i poticalo napredak nego u posljednje tri godine. Značajni infrastrukturni projekti su završeni, neki su u tijeku te postoje ozbiljni planovi za razvoj turizma i kulture kroz europske projekte. Od rata se borimo za svoju opstojnost i da su svaki izbori povijesni, pa tako i ovi. Ne smijemo popustiti i umoriti se. Trebamo animirati ljude da iziđu na izbore. Nitko nije mogao vjerovati da Mostar može ući na listu svjetske baštine. Dokazali smo suprotno. Zahvaljujem gđi Zovko za dosadašnji zajednički rad Mi Hrvati, moramo pokazati da smo veliki narod i izići na izbore u tom broju. Glavu gore i ostanimo ustrajni.“, istaknuo je predsjednik ŽO HDZ-a BiH i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić.

„Na Općim izborima 7. listopada dajemo odgovor postojimo li i kao politički narod. Narod koji ostvaruje sebe kroz opstanak, ostanak i opstanak. Narod koji potvrđuje svoju domovinu i bira svoje političke predstavnike. Puno naših djedova i očeva, baka i majki, braće i sestara su dali svoje živote i dijelove tijela za slobodu, za ideju opstanka, za slobodu izbora i opredjeljenja. Na žalost mi i nakon 25 godina se borimo za jednakopravnost, borimo se da izaberemo svoje političke predstavnike, borimo se protiv toga da se zastava hrvatskog naroda naziva zločinačkom te da se progone naši branitelji i falsificira Domovinski rat, povijest i kultura. Herceg Bosna je dio naše domovine Bosne i Hercegovine.

Mi volimo svoj narod, svoju vjeru, naciju i domovinu. Ne postoji ni narod ni ljudi koji ne vole i ne drže do svoje zemlje i nacije. Ta priča da je to nevažno i da je samo građansko opcija, je velika podvala i politička smicalica. Ne postoje zemlje i nacije kojima nije stalo do svoje države, do svog naroda. Bilo bi pogubno kad bi to tako bilo. To ne znači da smo mi isključivi, radikalni, to ne znači da ne želimo živjeti s drugima, voljeti druge, surađivati s drugima. Voljeti, i preuzeti odgovornost za sudbinu svog naroda nikad nije bilo radikalno.

Znanjem i zajedništvom moramo spriječiti da nam se biraju politički predstavnici. Zajednički se oduprijeti politikama koje našem narodu oduzimaju domovinu i upućuju na odlazak. Mi moramo snažno izići na izbore, moramo zajedništvom na izbore.

Motivirajmo, organizirajmo, uvjerimo svakoga o važnosti ovih izbora. Jer zaista se radi o opstanku ili nestanku. Spriječimo da nas opet prevare, da nam biraju političke predstavnike.

Pokažimo da smo spremni dati hrvatski odgovor na politike koje nam hoće izabrati političke predstavnike“, istakao je predsjednik GO HDZ-a BiH Mostar Damir Džeba.

Antonio Zelenika, v.d. predsjednik Temeljnog ogranka Avenija Jugozapad, je prije svega istaknuo važnost izlaska na predstojeće izbore. Napomenuo je da svi stari članovi trebaju obnoviti svoje članstvo. Naglasio je da je TO Avenija Jugozapad jedan od najveći temeljnih ogranaka s više od 7.000 glasača. Rekao je da je potrebno riješiti komunalna pitanja i poboljšati kvalitetu života na cijelom području Avenije Jugozapad.

Obavijestio je sve nazočne članove kao i goste da je organizirana velika akcija čišćenja kvartova u Gradu Mostar čiji su nositelji mjesne zajednice uz potporu Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a te pozvao sve članove i stanare da sudjeluju u ovoj akciji čišćenja i uređenja okoliša koja će se održati u subotu, 22. rujna, s početkom u 9:00 sati u 11 kvartova (mjesnih zajednica) Grada Mostara.

 
URED ZA INFORMIRANJE

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

HDZ BiH: Domaći dužnosnici moraju predvoditi političke procese i europske integracije BiH

Priopćenje za javnost Gradskog odbora Mladeži HDZ-a BiH Široki Brijeg

HDZ BiH: Dan neovisnosti poziva na ustavno domoljublje, nastavljamo raditi na europskom putu BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo