Bosna i Hercegovina     | 19.09.2018. 14:51 |

Treći sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i tržišnu konkurenciju

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Treći sastanak Pododbora za unutrašnje tržište i tržišnu konkurenciju bit će održan 20. septembra u Briselu.

Sastankom će u ime Evropske komisije predsjedavati Georg Ziegler, zamjenik direktorice Odjela za BiH i Albaniju u Generalnom direktoratu Evropske komisije za proširenje, dok će bh. delegaciju predvoditi Dragan Milović, pomoćnik ministra za vanjsku trgovinu i ekonomske odnose BiH.

Na sastanku će, između ostalog, biti razmotrena primjena Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju u oblasti bankarstva, osiguranja i ostalih finansijskih usluga, prava privrednih društava, računovodstva i revizije, javnih nabavki, konkurencije, državne pomoći i javnih preduzeća, politike u oblasti javnog zdravstva i zaštite potrošača, kao i prava intelektualnog, industrijskog i trgovinskog vlasništva.

Pododbor za unutrašnje tržište i tržišnu konkurenciju je jedan od sedam pododbora, zajedničkih tijela BiH i EU osnovanih u skladu sa Sporazumom o stabilizaciji i pridruživanju u svrhu praćenja i nadzora nad njegovom provedbom - saopćeno je iz Direkcije za evropske integracije BiH.

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

EU postigla dogovor o produženju bescarinskog režima za ukrajinske poljoprivredne proizvode

Otvorene nove prostorije Općinskog suda u Zenici, EU izdvojila dva miliona eura

Nikšić: BiH zaslužuje da bude dio evropske priče (VIDEO)

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo