Bosna i Hercegovina     | 19.09.2018. 15:40 |

Vlada RS-a odobrila 1.250.000 maraka za nove projekte u Brčkom

FENA Saopćenje

BRČKO, 19. rujna (FENA) - Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić i gradonačelnik Brčkog Siniša Milić razgovarali su u srijedu u Brčkom o projektima koje je Vlada RS-a odobrila za potporu infrastrukturnim potrebama na području ove lokalne zajednice, priopćeno je iz Vlade Brčko distrikta.

Ministar Đokić istaknuo je kako su odobreni projekt za izgradnju dječjeg vrtića na području Mjesne zajednice Grčica u vrijednosti od 400.000 maraka i projekt izgradnje i uređenja dva sportska terena s vještačkom travom u vrijednosti od 350.000 maraka te da su nakon duljeg razdoblja riješeni lokacijski uvjeti za izgradnju spomen-sobe u Mjesnoj zajednici Grbavica u vrijednosti od 500.000 maraka. Odobrena su također i dodatna sredstva za uređenje ove spomen-sobe u vrijednosti od 50.000 maraka.

Đokić je dodao kako je ukupna vrijednost ova tri projekta 1.250.000 maraka te podsjetio da je ranije Vlada Republike Srbije, putem Vlade Republike Srpske, izdvojila oko 1.000.000 maraka za izgradnju vrtića u Mjesnoj zajednici Ilićka kao i na projekt vrijedan 500.000 za izgradnju eparhijskog doma Srpske pravoslavne Crkve u Brčkom.

- Zahvaljujem gradonačelniku za punu spremnost za suradnju. Donacija je veoma velike vrijednosti i mislim da su ovo jako lijepe vijesti za Brčko. Očekujem da će Brčko ubrzano putem svojih nadležnih službi raditi na tome da se počne raditi i graditi – naglasio je Đokić.

Siniša Milić, gradonačelnik Brčko distrikta BiH izrazio je zahvalnost za svu potporu koju Distriktu pruža Republika Srpska, a koja unaprjeđuje život svih građana.

- Osim ovih značajnih infrastrukturnih projekata razgovarali smo i o nastavku aktivnosti na osiguranju dovoljnih količina električne energije u 2019. godini iz Republike Srpske za Brčko u skladu sa zakonskim procedurama - dodao je Milić.

Ministar industrije, energetike i rudarstva Republike Srpske naveo je kako bi se trebao nastaviti postupak uredne i sigurnosne opskrbe Distrikta električnom energijom.

- Podsjećam da je Vlada Republike Srpske odobravala, a Elektroprivreda realizirala opskrbu električnom energijom potrošača Brčko distrikta BiH od 2008. godine do danas s iznimkom polovice 2010. godine. Sve godine prije i poslije Republika Srpska je opskrbljivala Brčko po cijenama koje su znatno niže od cijena u Federaciji BiH. U procjeni vrijednosti tih sredstava Distriktu smo osigurali oko 27.000.000 maraka -  naglasio je Đokić.

Iskazao je spremnost u budućnosti za zajednička djelovanja kako bi se poboljšala kvaliteta života građana Brčkog te povećao broj gospodarskih subjekata i radnih mjesta, navodi se u priopćenju. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Više od 1,7 miliona KM za rekonstrukciju, investiciono održavanje i opremanje škola u KS

U Brčkom održano državno takmičenje 'Misli mine' za učenike osnovnih škola u BiH

Skupština Distrikta dala suglasnost na Odluku o usklađivanju plaća

Promo

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu

M:tel: Aktivirajte m:tel uslugu i uzmite 5 GB mobilnog interneta