Kultura     | 19.09.2018. 16:28 |

Predstavljeno stvaralaštvo književnika Dragana Marijanovića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 19. rujna (FENA) - U Otvorenoj čitaonici Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u srijedu je predstavljeno književno stvaralaštvo Dragana Marijanovića.

Predstavljanje je upriličeno u okviru programa 'Književna srijeda', a o Marijanovićevu književnom djelu govorili su književnici Ivan Sivrić, Ivan Baković i Josip Muselimović.

Dragan Marijanović novinar je i književnik, rođen 1958. godine u Metkoviću. Tijekom duge novinarske karijere radio je za "Večernji list", "Slobodnu Dalmaciju" i druge dnevne i tjedne novine, posebice za tjednike i književnu periodiku. Prvi roman "Lijanov san" (1999.) doživio je devet izdanja i ukupnu nakladu od 90.000 primjeraka, a za tu knjigu je nagrađen "Kočićevim perom". Uz taj roman, supriredio je monografiju "Široka su Matičina jedra".

Zbirku žurnalističke proze "Ja uvik iđen dalje" objavio je 2004., a dvije godine kasnije knjigu putopisa "Bosna kakvu ja znam - Tešanjski putopis". "Dolina vraninih kljunova" naziv je njegova romana nagrađenog na natječaju Fondacije za književnost F BiH, a 'Jegulje u lugu' (2017.) romana koji je nagrađen na anonimnom natječaju Fondacije za izdavaštvo F BiH.

Nagrađivan je i za pripovijetke (Brkina vremena) te kratke priče (Pismo), a pjesme, eseje i putopise objavljuje u svim regionalnim književnim časopisima. Također je nagrađen za scenarij Čardak, na natječaju Fondacije za kinematografiju Ministarstva kulture i sporta FBiH.

Zamjenik je glavnog urednika Motrišta i član uredništva časopisa DIVWAN. Član je Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Udruženja pisaca BiH te član Upravnog odbora P.E.N. Centra u BiH. Živi i piše u Mostaru, priopćeno je iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne. 

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

Ministrica Pozder u Mostaru: Turizam iz socijalne pretvarati u razvojnu priču

Ministrica Bošnjak posjetila Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar

U Mostaru otvoren počasni konzulat Republike Rumunjske

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'