Sport     | 19.09.2018. 17:25 |

Olimpijski komitet BiH i Toyota potpisali sponzorski ugovor (VIDEO)

FENA Muhamed Hadžibegić

SARAJEVO, 19. septembra (FENA) - Potpredsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo i direktor grupacije Toyota Adria Kensuke Tsuchiya potpisali su danas u Sarajevu sponzorski ugovor u sklopu kojeg su Komitetu uručena dva vozila Toyota.

Rađo je izjavio da je Toyota, kao globalni sponzor Međunarodnog olimpijskog komiteta, prepoznala OKBiH kao kredibilnog partnera, te da su počastvovani što postaju dio te porodice.

- Sponzori su nezaobilazna karika svakog sportskog uspjeha i čine prevagu u nastojanjima sportista da dostignu vrhunske rezultate. Koristim priliku da zahvalim svim sponzorima OKBiH koji skupa s nama dijele misiju i viziju olimpijskih vrijednosti, a posebna zahvala ide našem novom sponzoru Toyoti - rekao je Rađo.

Tsuchiya je naveo da Toyota ističe kontinuirani napredak i poštovanje prema ljudima kao svoje vrijednosti, a da su to ujedno i vrijednosti Olimpijskih igara koje cijelom svijetu donose duh prijateljstva i jedinstva.

- Narod Japana je naučio mnogo od našeg velikog prijatelja Ivice Osima, najpoštovanijeg bh. sportiste u Japanu, koji je kroz sport inspirisao obje naše zemlje i upravo to namjeravamo slijediti ovdje - istakao je Tsuchiya.    

Naglasio je da mu je velika želja da se što više bosanskohercegovačkih sportista kvalifikuje za olimpijske i paraolimpijske igre u Tokiju i tamo predstave strast, upornost, optimizam, snagu i samopouzdanje, te da se vrate sa što više medalja.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/2162

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1Kc6Beu8FKq_dNFAKz6iO8V7sHw4NOpzF?usp=sharing

(FENA) L. A.

Vezane vijesti

Predstavnici OKBiH i Magoda: Stvoriti bolje okruženje za vrhunske sportiste i olimpijce

Toyota najveći proizvođač automobila na svijetu četvrtu godinu zaredom

Devet bh. sportista na EYOF-u u Mariboru

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana