Sport     | 19.09.2018. 18:33 |

Krupa nanijela prvi ovosezonski poraz Čeliku u Zenici

FENA Vehid Begunić

ZENICA, 19. septembar (FENA) – Čelik je ovosezonski nastup u Kupu BiH okončao već u 1/16 finala, jer su Zeničani, pred oko 800 gledalaca, danas na svom terenu poraženi od Krupe na Vrbasu rezultatom 1:2.

Čelik terensku inicijativu na početku meča nije uspio krunisati golom, a u 15. minuti je golman Matej Marković odbranio šut Harisa Dilavera. Gosti su uspjeli doći u vodstvo u 40. minuti, kada je Almir Aganspahić, koji je samo minut ranije ušao u igru, proigrao Ivana Crnova, a on umako odbrani Čelika te matirao Branislava Ružića za 0:1.

Krupa je ozbiljno bila zaprijetila i u 30. minuti, ali je tada šut Jove Lukića odbranio golman Ružić. Gosti su na 2:0 povisili u 56. minuti, kada je Crnov ubacio s lijeve strane a lijevi bek Čelika Dino Bevap, pri pokušaju da glavom spusti loptu golmanu Ružiću, nespretno zatresao vlastitu mrežu.

Na polovici gostujućeg terena u 67. minuti dogodio se i manji incident, nakon kojeg su golman Krupe Marković i domaći veznjak Aldin Šišić dobili žute kartone. Domaći su u 72. minuti tražili i penal, nakon što je u 16-ercu gostiju pao kapiten Anel Dedić, ali se sudija Frano Jelić iz Širokog Brijega nije oglasio.

Marković je, sada zbog otezanja igre, u sudijskom vremenu dobio i drugi žuti te automatski i crveni karton pa je na gol Krupe stao igrač Nemanja Marić. Njega je u 94. minuti savladao Dilaver za konačnih 1:2, ali vremena za poravnanje više nije bilo.

Čelik je, tako, od Krupe, od koje je i u 1. kolu Premijer lige BiH s 1:3 poražen u Krupi na Vrbasu, doživio prvi ovosezonski poraz na svom terenu.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!