Stranačke aktivnosti     | 19.09.2018. 19:52 |

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

FENA Saopćenje

Treba nam Republika Srpska koja daje jednake šanse svima, Republika Srpska koja je kuća svih nas, a ne pojedinaca iz jedne političke stranke i zato izađite i glasajte za promjene i bolju budućnost, poručeno je sa konvencije Saveza za pobjedu u Trnovu.

„Uvjeren sam da ova zemlja nema puta ukoliko smo podijeljeni i posvađani. Imamo put u kome zajedno stajemo pod jednu kapu i gradimo nacionalno jedinstvo. Ja hoću da budem narodni predsjednik i da izražavam jedinstvo srpskog i svih naroda koji žele u miru da žive u RS, da grade i stvaraju i želim jedinstvo političkih organizacija koje su odavno razjedinjene i teško im je da se dogovore  oko krupnih tema“, poručio je kandidat SzP za predsjednika Republike Srpske Vukota Govedarica.

Ovaj put, kako kaže, imamo izlaznost protiv apstinencije i treba da shvatimo da moramo izaći na izbore da glasamo.

„Da izaberemo ljude koji će nas odvesti u promjene, a ne one koji nas godinama vode u propast i koji nas podmićuju za glas više, nemojte ostati kod kuća i ne dajte da nam unište budućnost“, rekao je Govedarica.

Kandidat SzP za srpskog člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić rekao je da izbori, kao nikad do sad, zavise od apstinenata.

”Ako bude velika izlaznost, manipulacije glasačkim listićima su nemoguće. Ako već ne date nikome svoj novčanik ili mobilni telefon, ne dajte ni svoj glasački listić. Listić je samo vaš i iskoristite ga!”, poručio je Ivanić.

Ivanić je rekao da 7. oktobra pobjeđuje Srpska, jer je narod već izabrao - stabilnost i sigurnost umjesto avanturizma, neizvjesnosti i bahatosti.

Nosilac liste SDS za Parlamentarnu skupštinu BiH iz Izborne jedinice 3 Mirko Šarović kaže da su čarobne riječi za RS razvoj i napredak.

„Posao za našu djecu i to je ono što svi priželjkujemo i RS se čuva ako je razvijena i to je prioritet u programu SzP. 12 godina čekamo da nam bude bolje, naša koalicija se opredijelila za Vukotu Govedaricu i Mladena Ivanića, jer znamo da su to najbolje osobe za odgovornu dužnost koja ih čeka u naredne četiri godine, znamo da oni neće služiti samo našim strankama, već će služiti cijeloj RS“, naglasio je Šarović, te pozvao sve one koji do sada nisu glasali, da izađu na izbore i daju svoj glas za napredak, a ne korupciju i kriminal.

Nosilac liste PDP-a za PD PS BiH iz Izborne jedinice 3 Miroslav Brčkalo rekao je da će Srpska nakon 7. oktobra biti pravednija, te da će se zakonski regulisati da pojedinci ne mogu primati po nekoliko plata iz budžeta, iz narodnih džepova, dok su čitave porodice na birou.

"Savez za pobjedu ima dva izuzetno teška zadatka: da Republiku Srpsku branimo u Sarajevu i to nam polazi za rukom zahvaljujući našim predstavnicima u institucijama BiH. Ali mi moramo Srpsku odbraniti i od Milorada Dodika i daljeg uništenja u koje je vodi. Ekonomska politika Vlade Republike Srpske se svela samo na to da se zavuče ruka u džep naroda - povećali su cijenu električne energije, uzeli dodatne kredite, napravili 'akciznu koaliciju' sa Izetbegovićem i Džaferovićem i kad god budete plaćali gorivo sjetite se onih lica koja vam se sad smiješe sa bilborda“, zaključio je Brčkalo.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Saveza za pobjedu

Saopštenje za javnost Savez za pobjedu

Saopćenje za javnost Savez za pobjedu

Promo

Obuka za CNC operatere u Tehnološkom parku INTERA

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!