Sport     | 19.09.2018. 21:40 |

Široki konačno zabio i izbacio Željezničar iz domaćeg kupa

FENA Roland Grabovac

ŠIROKI BRIJEG, 19. rujna (FENA) - NK Široki Brijeg izborio je osminu finala domaćeg nogometnog kupa nakon što je na svom stadionu u šesnaestini finala svladao osvajača Kupa iz prošle sezone Željezničara rezultatom 2:0.

Trener Željezničara Milomir Odović odlučio je u ovom susretu odmoriti nekoliko standardnih prvotimaca, dok je strateg domaćih Goce Sedloski u nastajanju da probudi svoju momčad koja je zapala u golgetersku krizu, na teren poslao najjaču postavu.

Ta odluka brzo mu se isplatila, pa su nakon više od 360 minuta bez pogotka Širokobriježani konačno došli do gola. U 29. minuti susreta Danijel Kožul je glavom u mrežu pospremio ubačaj Maria Babića s desne strane.

Na 2:0 povisio je Josip Kvesić u 53. minuti, iskoristivši veliku pogrešku obrane gostiju. Matej Rodin pokušao je glavom vratiti loptu svome vrataru, ali umjesto Irfana Fejzića pronašao je Kvesića kojemu nije bilo teško pogoditi za 2:0.

Do kraja susreta uglavnom se igralo između dva šesnaesterca, a rezultat se nije mijenjao.

Široki je utakmicu završio s igračem manje nakon što je u 90. isključen domaći vratar Luka Bilobrk zbog prigovora. Prije toga u gužvi ispred gola Širokog Bilobrk je dobio udarac, dugo mu se ukazivala pomoć, a nakon što je ustao sudac mu je pokazao put u svlačionicu.

Široki se večerašnjom pobjedom osvetio Željezničaru za prvenstveni poraz od prije dva kola, kada su gosti iz Sarajeva na Pecari slavili pobjedu 3:0, ali i za dvije čiste pobjede Željezničara nad Širokim u četvrtfinalu prošlogodišnjeg Kupa.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zrinjski domaćin Borcu u prvoj utakmici finala Kupa BiH

Zrinjski i Borac u finalu Kupa BiH

Nogometaši Borca prvi finalisti Kup-a Bosne i Hercegovine

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana