Ekonomija     | 20.09.2018. 14:02 |

U Mostaru predstavljene nove prilike za podršku poljoprivrednicima

FENA Denis Leko

MOSTAR, 20. rujna (FENA) - U prostorijama Federalnog agromediteranskog zavoda u Mostaru u četvrtak je održana info sesija o osmom javnom pozivu za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava u Projektu razvoja tržišne poljoprivrede II (FARMA II) u organizaciji USAID-a i Vlade Švedske.

Voditeljica razvojnog fonda unutar projekta Meriha Manojlović u svom je obraćanju istaknula kako će spomenuti projekt trajati još dvije godine te navela njegove glavne ciljeve.

- Opći ciljevi su da unaprijedimo konkurentnost poljoprivrednog sektora koji smo odlučili podržavati, a tu spadaju mljekarstvo, ljekovito bilje, voće i povrće, peradarstvo, te sektor pčelarstva - kazala je Manojlović.

- Posebno se osvrćemo na podržavanje usklađene proizvodnje i prerade po standardima Europske unije u pogledu kvalitete i sigurnosti hrane. Krajnji cilj projekta je unaprijediti promet, izvoz, zaposlenje i ukupnu konkurentnost u okviru ovih sektora – dodala je.

Minimalni iznos granta je 3.000 USD, a maksimalni iznos za start-up kompanije je 10.000 USD, dok su ukupna sredstva predviđena za raspodjelu u okviru ovog poziva 200.000 dolara.

Info sesije i susreti nastavljaju se u Bihaću 21. rujna, te u Tuzli, Banjoj Luci i Sarajevu od utorka do četvrtka sljedećeg tjedna.

Rok za podnošenje prijava je 15. listopada.

(FENA) I. B.

Vezane vijesti

U subotu otvaranje panoramskog kotača u Mostaru

U Mostaru izložba i proglašenje najboljih radova u sklopu Dana frankofonije

Obavijest za građane Splitske ulice u Mostaru

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo