Servisne informacije     | 21.09.2018. 08:40 |

FHMZBiH - U BiH umjereno oblačno

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - U Bosni i Hercegovini jutros je malo do umjereno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 08.00 sati: Bjelašnica 10 stepeni, Sanski Most i Sokolac 12, Bihać, Bugojno, Livno, Srebrenica i Tuzla 13, Ivan-sedlo, Jajce i Zenica 14, Banja Luka, Bijeljina, Doboj i Prijedor 15, Brčko, Sarajevo i Zvornik 16, Gradačac 18, Stolac 19, Trebinje 20 i Mostar 23.

Atmosferski pritisak  u Sarajevu iznosi 946 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje umjereno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne prolazno slaba kiša je moguća na istoku i zapadu Bosne. U poslijepodnevnim satima u Bosni se očekuju lokalni pljuskovi i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, južnog smjera. Prijepodne na sjeveru i sjeveroistoku zemlje vjetar istočni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura zraka, većinom, između 24 i 30 stepeni.

U Sarajevu će danas  biti malo do umjerenu oblačno vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 26 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Od sredine dana pogoršanje vremena, slijedi zahlađenje i padavine

U BiH jutros sunčano, u Bihaću u 8.00 sati 20 stepeni

U BiH oblačno, dnevna temperatura od 14 do 20 stepeni

Promo

Prenesi broj u m:tel i uzmi 100 GB bonusa!

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'