Bosna i Hercegovina     | 21.09.2018. 09:50 |

Javni poziv za samozapošljavanje djece šehida, poginulih boraca i RVI

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 21. septembra (FENA) - Općina Centar Sarajevo objavila je javni poziv za finansiranje i sufinansiranje poslovnih projekata sredstvima općinskog budžeta, namijenjenih razvoju preduzetništva i zapošljavanju djece šehida i poginulih boraca i djece ratnih vojnih invalida.

Poziv je otvoren do 24. oktobra na web stranici Općine, a pravo na bespovratna sredstva, koja mogu iznositi do 15.000 KM po poslovnom planu, imaju stanovnici općine Centar iz ovih kategorija do 35 godina starosti koji su na evidenciji nezaposlenih Zavoda za zapošljavanje Kantona Sarajevo.

Novčana sredstva mogu biti odobrena za sufinansiranje: troškova pokretanja biznisa kroz finansiranje troškova registracije biznisa, troškova sredstava za rad, zakupa poslovnih prostorija, obrtnih sredstava, naknade za doprinose i ostalih troškova.

U ovom roku potrebno je da mladi aplikanti dostave poslovni plan vlastitog biznisa Službi za boračko- invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar Sarajevo neposredno na protokol Općine u zapečaćenim kovertama na adresu Mis Irbina 1, saopćeno je iz Općine Centar.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Zapošljavanje svih ljekara sa Zavoda za zapošljavanje TK

TK - Odobrena sredstva za zapošljavanje i samozapošljavanje boračke populacije

Sastanak o ekonomskim i sigurnosnim aspektima boravka i radnog angažiranja stranaca u BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo