Stranačke aktivnosti     | 21.09.2018. 11:33 |

Priopćenje za javnost SDP-a BiH

FENA Saopćenje

Na posljednje saopćenje KO SDA HNK kojim, sasvim slučajno par dana do, za njih pogubnih izbora, ističu navodnu  stabilizaciju Budžeta i jedan potpuno domaćinski odnos prema narodnom novcu u prethodnom periodu, kada su ga sa svojim HDZ partnerima bezočno krčmili, nismo uopće namjeravali reagirati, upravo zbog toga što će bilo kakva reakcija biti shvaćena kao predizborna aktivnost, ali je  ono toliko prozirno da je neophodno pojasniti suštinu.

Niste vi stabilizirali ništa nego je vašu rastrošnost platio narod ove zemlje kojem ste izvukli svaku marku iz džepa novim porezima i od čijeg ste, krvavo zarađenog novca, obnovili svoju stranačku centralu, kao što ste to omogućili i svojoj braći po rastrošnosti iz bratskog HDZ-a. To što ste mrvice dali univerzitetu, a većinu sebi i svojim tajkunima govori najviše o vama.

Domaćinski ste se odnosili jedino prema članovima svojih domaćinstava, upošljavajući rodbinu i zetove i, samo u jednom navratu, preko 150 stranački odabranih pripravnika, dok je običnim smrtnicima to nedokučivo. Zbog prevara na kolektivnim ugovorima ovaj kanton koštali ste stotine miliona maraka! 

Ono što je vaša Vlada  HNK radila četiri godine je predstavljanje  rada prethodne vlade kao svojih rezultata, jer vam je prethodna vlada omogućila finansijsku stabilnost i suficit u budžetu. Kako se svaki dobar rad mora održavati i raditi na poboljšanju rezultata, a kako to Vlada HNK ni u kom slučaju nije činila, rezultati nerada i javašluka su došli na naplatu. Zašto su vam štrajkovali medicinski radnici? Da li nam ponovo slijede štrajkovi prosvjetara zbog vašeg domaćinskog poslovanja? Smatrate li uspjehom dvije škole pod jednim krovom? Koliko su nas koštali kolektori u Mostaru, kada će biti dovršeni i zašto nikada?

Koliko ćemo još dana prisustvovati kićenju tuđim perjem i tuđim rezultatima rada ili ćete malo popustiti nakon izbora?

Jeste li zaboravili da smo svi bili svjedoci potpunog razotkrivanja prevara aktuelne Vlade HNK kada su u pitanju potpisani kolektivni ugovori u zdravstvu? Mi nismo.

Zašto su menadžmenti bolnica, pored svih problema, koje ionako imaju u zdravstvu u ovako haotičnom sistemu, bili primorani iz vlastitih izvora koristiti sredstva da bi spriječili potencijalne tužbe vlastitih radnika?  Da li isto očekuje sindikat osnovnog obrazovanja sa njihovim potpisanim kolektivnim ugovorom, te šta možemo očekivati sa zahtjevima sindikata srednjih škola?

Šta je sa milionima maraka javnog novca poklonjenog stranačkim firmama i udruženjima?

Zašto ste nas varali, manipulirali pred izbore i zašto ste zametali sukobe između sindikata?

Zašto ste varali na kolektivnim ugovorima i opravdanim tužbama prevarenih profesora, nastavnika, policajaca? Zašto ste građane HNK koštali stotine miliona maraka? Zašto ste zloupotrebljavali položaj, radili nesavjesno i narodni novac trošili netransparentno?

Klin i ploča, simboli su vašeg djelovanja i suživota...

Da li su rupe i bezdani poput one na mostarskom Bulevaru trajno rješenje za Mostarce i ostale podanike u HNK?

Do kada će  više vaši kadrovi vršiti urbicid izdavanjem sumnjivih urbanističkih suglasnosti za simboličnu novčanu nagradu ili pak bogatiju stambenu refundaciju u vidu viška stanova, iako ni Regulacionim ni Urbanističkim planom takvi objekti nisu predviđeni?

Kada ćete položiti račune za utrošena sredstva i nikad dovršene kolektore u Mostaru?

Kada ćete upoznati javnost s činjenicama kome ste i po kojem kriteriju dodijelili tendere za izgradnju kolektora?

Kada ćete pustiti u rad kolektore i zašto nikada?

Šta je sa Granitom, Žitoprometom , Aluminijem i ostalim firmama hranilicama ovog jadnog naroda?

Šta je sa svim poduzećima koja ste domaćinski prepustili Draganu Čoviću?

Šta je sa činjenicom da na Univerzitetu“ Džemal Bijedić" neće biti prijema na studijsku grupu Bosanski jezik i književnost?

Koliko ste zadužili buduće generacije?

Gdje ste planirali nove rupe na cestama, jer stare mogu biti mirne?

Do kada ćemo morati da živimo ono ..... po sjećanju?

Kad ćete konačno završiti obdukciju koju vršite nad Mostarom i cijelim HNK od kojeg ste stvorili grad i kanton s hormonalnim poremećajem?

Smatrate li zaista domaćinskim poslovanjem slavodobitno kupovanje zgrada i oružja, dok građani jedva sastavljaju kraj s krajem ili se tu ipak , možda , malkice radi o  bahatosti?

U vremenu kada se doktori i medicinsko osoblje ubjeđuju da nema dovoljno novca za njihove zahtjeve, pijani milijarder zvani Vlada HNK milione maraka baca niz Neretvu umjesto da u odgovornim pregovorima iskoristi svaku marku za očuvanje ljudskog resursa kao najvažnijeg segmenta  zdravstvenog sistema. 

Činjenica da u ovom mandatu Vlada FBiH i Vlada HNK kupuju dvije zgrade (Staklena banka i Hotel Ero) u krugu od kilometra u stvari pokazuje o kako "domaćinskom"  trošenju novca se radi. 

Vlada koja je počela mandat odlukama o obnovi stranačkih centrala, tokom mandata zanovila novi vozni park, a isti završava sa kupovinom zgrade će ući u istoriju kao najbahatija od Daytona. Domaćinski, nema šta!

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana