FENA biznis     | 21.09.2018. 13:35 |

Dva Zlatna BAM-a za Raiffeisen banku

FENA Saopćenje

„Ova priznanja su za nas izuzetno značajna obzirom da predstavljaju potvrdu uspješnosti naše poslovne strategije u skladu s kojom našim klijentima nastojimo ponuditi rješenja koja odgovaraju njihovim potrebama. Digitalna transformacija nije zaobišla ni bankarsku industriju te stoga radimo na prilagođavanju naših usluga kako bismo klijentima ponudili savremena rješenja koja će njihovo poslovanje s bankom učiniti jednostavnijim. Zadovoljstvo mi je istaći dvije usluge u okviru naše inovativne ponude, a riječ je o Raiffeisen bankarstvu na Viberu, te Raiffeisen mobilnom plaćanju m-plati“, izjavila je Maida Zahirović Salom, članica Uprave za IT i Operacije Raiffeisen banke. 

Tokom svečane ceremonije dodjele nagrada Zlatni BAM Raiffeisen banci je uručeno priznanje za najveći dionički kapital za 2017. godinu. Pored toga, Banka je i dobitnik priznanja – Zlatni BAM za najbolji IT tim godine. 

„Uspjesi Banke su utemeljeni na profesionalnom i predanom radu svih Raiffeisen zaposlenika i predstavljaju motivirajući faktor da u realizaciji narednih aktivnosti budemo još bolji. Iza dobrih rezultata svakako stoji i lojalnost naših klijenata te ćemo težiti da im i dalje nudimo visokokvalitetne usluge kao odgovor na njihove specifične finansijske potrebe“, dodala je Zahirović Salom. 

Zlatni BAM je godišnje priznanje koje Finansijsko poslovni magazin Banke&Biznis u BiH dodjeljuje najuspješniim bankama u Bosni i Hercegovini od 2003. godine, a Raiffeisen banka je višestruki dobitnik istih. Tokom ovogodišnje manifestacije tradicionalno su uručene nagrade u sedam kategorija, a novina je dodjela posebnih priznanja. 

* * * * *

Raiffeisen BANK d.d. Bosna i Hercegovina je supsidijarno lice Raiffeisen Bank International AG, jedne od vodećih banaka u Srednjoj i Istočnoj Evropi te Austriji. 

Osnovana 1992. godine,  danas je jedna od vodećih banaka u Bosni i Hercegovini. Preko 1.300 zaposlenika Banke putem 99 poslovnica pruža usluge za oko 430.000 klijenata. Mnogobrojna, kako domaća, tako i međunarodna priznanja, kao što su priznanja renomiranih magazina Global Finance, Euromoney te The Banker, potvrda su uspješnog poslovanja Banke. Investiranje u nove tehnologije, iskusno i educirano osoblje koje se stalno usavršava, naglasak na individualnom pristupu klijentu, te uvođenje novih, savremenih proizvoda i usluga predstavljaju glavne faktore konkurentnosti Raiffeisen banke na bosanskohercegovačkom tržištu.

Raiffeisen grupu u Bosni i Hercegovini, pored Raiffeisen banke, čine, Raiffeisen INVEST, Raiffeisen CAPITAL, Raiffeisen LEASING, te RL ASSISTANCE.

Raiffeisen grupacija 130 godina kombinuje ostvarenje finansijskog uspjeha sa društveno odgovornim poslovanjem, pri čemu ekonomska, ekološka i društvena odgovornost čine jednu cjelinu, slijedeći osnovne principe društvene solidarnosti, samopomoći i održivosti koje je uspostavio Friedrich Wilhelm Raiffeisen.

 

Za sve dodatne informacije molimo kontaktirajte:

Belma Hadžiomerović (033 287 452, belma.hadziomerovic@raiffeisengroup.ba),

Amra Tabaković (033 287 655, amra.tabakovic@raiffeisengroup.ba) ili

Irma Ahmetspahić (033 287426, irma.ahmetspahic@raiffeisengroup.ba)

https://raiffeisenbank.ba/

 

Korporativne komunikacije i upravljanje održivošću

Raiffeisen BANK

ZA KORIŠTENJE USLUGE FENA.BIZ KONTAKTIRAJTE MARKETING SLUŽBU: marketing@fena.ba.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Novitet u ponudi Raiffeisen INVESTA - prvi fond sa dospijećem na našem tržištu

Raiffeisen banka bila domaćin internacionalne konferencije 'Make Azure Days Happen'

Raiffeisen proglašen najboljom bankom u oblasti finansiranja trgovine u BiH u 2024.

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo