Bosna i Hercegovina     | 21.09.2018. 15:58 |

Općina Kupres sufinancira prijevoz učenika

FENA Saopćenje

KUPRES, 21. rujna (FENA) - Općina Kupres i u školskoj 2018./2019. godini snosit će u određenom iznosu troškove prijevoza učenika osnovnih i srednjih škola.

Za učenike osnovne škole koji nisu obuhvaćeni organiziranim prijevozom i nisu u mogućnosti koristiti usluge ugovorenog prijevoza, nadležna općinska služba donijet će rješenja o visini troškova prijevoza učenika u visini od 15 posto cijene litre benzina koje koristi po prijeđenom kilometru na odobrenoj relaciji, priopćeno je iz kupreške općine.

To pravo ostvaruju roditelji djece, njihovi staratelji ili skrbnici podnošenjem zahtjeva nadležnoj službi, a uz zahtjev su dužni priložiti i određene dokumente.

Za učenike srednje škole, koji imaju prebivalište na prostoru općine Kupres, a čije je mjesto stanovanja udaljeno od mjesta školovanja više od četiri kilometra, Općina Kupres će, u suradnji s Ministarstvom znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a, sufinancirati troškove prijevoza u omjeru 50:50.

Za njihov prijevoz koristit će se unaprijed ugovoreni prijevoznik.

Za učenike srednjih škola koji imaju prebivalište na prostoru općine Kupres, a pohađaju srednju školu na prostoru Hercegbosanske županije, bit će sufinancirani troškovi prijevoza. Općina Kupres i Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa HBŽ-a financirat će po 30 posto, a roditelji preostalih 40 posto troškova, s tim da učenici koji putuju podnesu dokaz o kupljenoj mjesečnoj karti općinskoj Službi za društvene djelatnosti.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Vlada ŽP izdvojila 47.880 KM za prijevoz učenika

Obilježena 32. obljetnica pada Kupresa

Na međunarodnoj Fis utrci u slalomu pobjednici Esma Alić iz BiH i Klemen Kosi iz Slovenije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu