Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost Nezavisnog bloka

Saopćenje

Kandidat za člana Predsjedništva BiH, Senad Šepić, jučer je sa predstavnicima Nezavisnog bloka posjetio Prozor i Konjic. Tokom posjete je obišao nekoliko privrednika i razgovarao o aktuelnim socio-ekonomskim prilikama u ovom dijelu Bosne i Hercegovine. Tribinom u prepunoj sali Doma kulture u Konjicu okončana je posjeta ovim gradovima a velika posjećenost tribina Nezavisnog bloka čak i u malim sredinama znak je neupitne podrške politici koju zagovaramo i koja evidentno građanima nudi realnu nadu da je moguće mijenjati stvarnost u BiH. Skupu u Konjicu su se obratili kandidati, nosioci listi za sve nivoe vlasti, a među njima i Salko Sokolović, nosilac liste za Parlament BiH, Refik Šećibović nosilac liste za Parlament FBiH, Adis Šehić nosilac liste za Skupštinu HNK, Sadik Ahmetović kandidat za potpredsjednika RS-a i Senad Šepić kandidat za Predsjedništvo BiH

''Hercegovina je oduvijek bila dragulj BiH, položajem, prirodnim resursima, ljepotom pejzaža i velikim mogućnostima na polju agronomije, turizma i drugih privrednih djelatnosti. Razgovarao sam sa poljoprivrednicima i vidim da ih nepravda koju država čini poticajima više boli nego kada pada grad. Ova vlast je gora od elementarne nepogode. Pošteni poticaji i siguran otkup, to je sve što ljudima treba. U političkom smislu, sve južno od Ivana, Bakir je prepustio Čoviću – to od oktobra više neće moći. Pravna država jednakih šansi biće ista za Hrvate ili Srbe u Sarajevu i za Bošnjake ili Srbe u Hercegovini, a isto tako i za Bošnjake i Hrvate u RS-u. To je nova politika Nezavisnog boka i večerašnji skup je dokaz da je podrška ovakvom pristupu neupitna i da su poštena država i promjene svakim danom bliže'' – izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i kandidat za člana Predsjedništva BiH.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.