Servisne informacije     | 22.09.2018. 09:12 |

Obustavljen saobraćaj na MP Zenica - Žepče u mjestu Nemila

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 22. septembra (FENA) - Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila u mjestu Nemila, na magistralnom putu M-17 Zenica - Žepče, na snazi je obustava saobraćaja. 

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u kotlinama, višim predjelima, kao i uz riječne tokove. Na dionicama koje prolaze kroz usjeke i preko planinskih prijevoja, upozorava se na moguće sitnije odrone zemlje ili kamenja.

Pojačana frekvencija vozila tokom dana očekuje se na lokalnim izletištima, kao i na graničnim prijelazima.

U toku su radovi na sanaciji mosta na magistralnom putu M-5 na ulazu u Ključ. Za vrijeme izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi na rekonstrukciji mosta aktuelni su i na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno, na ulazu u Bugojno. Saobraćaj teretnih vozila preusmjeren je na pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik, dok  putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini. 

U cilju nesmetanog održavanja penjačkog “Drill and Chill” festivala do 23.septembra, od 11.00 do 11.45 sati dolazit će do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka, na lokalitetu kanjona Tijesno. Za vrijeme obustave saobraćaj će biti preusmjeren na put preko Čađavice (Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad). 

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.  

Zbog radova na asfaltiranju u Crnoj Gori i najavljenih obustava saobraćaja, danas od 09.00 do 13.00  i 15.30 do 18.30 sati ne preporučuje se korištenje GP Deleuša. 

Podsjeća se da je zbog radova u Hrvatskoj, obustavljen saobraćaj na GP Bosanski Novi-Dvor.

 

IZMJENE U REŽIMU SAOBRAĆAJA:

AUTOPUT

A-1 

Sarajevo zapad-Lepenica, zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. 

Visoko-Kakanj, zbog izvođenja radova na mostu kod petlje Visoko, saobraća se usporeno, jednom trakom. 

MAGISTRALNI PUTEVI:

M-5

Hrenovica-Mesići, zbog urušavanja mosta u mjestu Kaljani potpuno je obustavljen saobraćaj.

Mrkonjić Grad-Ključ (ulaz u Ključ), zbog radova na rekonstrukciji mosta saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila  jednom saobraćajnom trakom.

M-16

Banja Luka-Crna Rijeka-Jajce, zbog aktiviranja klizišta na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila, jednom saobraćajnom trakom.

M-16.1 

Klašnice-Prnjavor (u mjestu Hrvaćani), zbog izvođenja neophodnih radova na ukrštanju magistralnog puta sa autoputem u zoni vijadukta Crkvište, obustavljen je saobraćaj i preusmjeren na privremenu zaobilaznicu u neposrednoj blizini.

M-16.4

Novi Travnik-Bugojno (na ulazu u Bugojno), zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Vrbas saobraćaj teretnih vozila je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac Bugojno-Donji Vakuf-Travnik-Nević Polje. Putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

M-17

Drivuša, izvode se radovi na izgradnji pristupnog puta za most “Drivuša” sa privremenim priključkom na magistralni put M-17. Saobraćaj se odvija usporeno u zoni izvođenja radova.

Vrapčići-Mostar, zbog izvođenja radova javne rasvjete, tokom dana saobraća se sporije uz povremeno naizmjenično propuštanje vozila jednom trakom.

M-18

Semizovac-Olovo, zbog radova na mostu preko rijeke Ljubine kod Srednjeg vozila saobraćaju novoizgrađenom obilaznicom u blizini.

Olovo-Kladanj (Karaula), zbog izvođenja neophodnih radova saobraća se novoizgrađenom obilaznicom u neposrednoj blizini. 

Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje, zabranjen je saobraćaj za sva vozila čija ukupna masa prelazi 16 tona.

Sarajevo–Foča, zbog većeg odrona na lokalitetu Sijeračke Stijene saobraća se usporeno, po privremeno urađenom proširenju.  

REGIONALNI PUTEVI

R-414 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo), zbog aktiviranog klizišta, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično. 

R-418 Prozor-Tomislavgrad, zbog sanacionih radova na dionici Podbor-Aćimići potpuno je obustavljen saobraćaj. U vrijeme obustave alternativni pravac za putnička vozila je kroz naselje Sopot, a za teretna vozila M-16.2 Bugojno ili R-419 preko Blidinja.

R-445 Lješevo-Visoko, zbog radova na rekonstrukciji regionalnog puta, vozila saobraćaju usporeno u vremenskom periodu od 07 do 19 sati.

R-454a Bratunac-Drinjača, zbog radova na sanaciji klizišta od 07.00 do 16 .00sati obustavljen je saobraćaj, dok u vremenu od 16.00 do 07.00 sati na snazi ostaje zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila preko 3,5 tone ukupne mase i autobuse preko 5 tona.

R-458 Lopare -Čelić, zbog pojave klizišta u rejonu Čelića, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

R-459 Šibošnica-Čelić (dionica Lukavica-Piperi), zbog izvođenja deminerskih radova u vremenu od 08.00 do 16.00 sati dolazit će do polusatnih obustava saobraćaja uz 10 minutno propuštanje vozila.

R-473 Nemila-Bistričak, zbog izvođenja sanacionih radova, u vremenu od 07.00 do 17.00 sati dolazit će do povremenih obustava saobraćaja.

R-474 Jelah-Piljužići, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Usore, na regionalnom putu R-474 Jelah-Piljužići, na snazi je obustava saobraćaja. Alternativni pravac je Jelah Polje-Sivša-Tešanjka-Jelah, dok vozila do 7,5 t. mogu koristiti i pravac Jelah Polje-Kalošević-Jelah.

R-475a Karan-Bosanski Novi, zbog aktiviranog klizišta, saobraćaj je obustavljen. 

KANTON SARAJEVO

- Danas od 14.00 do 16.00 sati ulicama Sarajeva kreće se biciklistička kolona-„Kritična masa Sarajeva“, na relaciji Vilsonovo šetalište-most Suade i Olge-Vrbanja-Hiseta-Obala Kulina bana-Telali-Mula Mustafe Bašeskije-Maršala Tita-Zmaja od Bosne-Bulevar Meše Selimovića. Apeluje se na vozače da voze opreznije i da poštuju upute policije i ovlaštenih lica iz pratnje.

- Zbog izvođenja radova obustavlja se saobraćaj u ulici Derviša Numića, od broja 11 do spoja sa ulicom Put Mladih Muslimana za kretanje iz pravca ulice Put Mladih Muslimana prema ulici Zagrebačka, dok se na preostaloj traci uspostavlja jednosmjerni saobraćaj iz pravca ulice Zagrebačka prema ulici Put Mladih Muslimana. Alternativni pravac za kretanje (smijer Put Mladih Muslimana-Zagrebačka) je preko ulica Ljubljanska i Zvornička.

- Zbog izvođenja radova u ulici Olovska (od raskrsnice sa ulicom Triglavska u dužini 510 metara) od 07.30 do 17.00 sati obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave alternativni pravci su Triglavska-Olovska i Novopazarska-Olovska.

- Zbog izvođenja radova u ulici Stari drum (od spoja sa ulicama Generala Izeta Nanića i Dr.Halid bega (Hrasnica) u pravcu naselja Kovači) od 07.00 do 17.00 sati obustavlja se saobraćaj. Vozila pravnih i fizičkih lica sa sjedištem/prebivalištem u ulici Stari drum će se propuštati, a za vrijeme obustave alternativni pravci su Stari drum- Igmanskih bataljona.

- Zbog izvođenja radova u ulici Derebent (od raskrsnice sa ulicom Zaima Šarca do raskrsnice sa ulicom Himzarina) od 07.00 do 16.00 sati obustavlja se saobraćaj. Vozila pravnih i fizičkih osoba sa sjedištem/prebivalištem u ulici Derebent će se propuštati, a za vrijeme obustave alternativni pravci su Zaima Šarca-Bjelave i Višnjik-Himzarina-Bjelave.

- Zbog izvođenja radova na sanaciji i rekonstrukciji separatne kanalizacione mreže, u ulici Bistrik (od spoja sa ulicom Toka do spoja sa ulicom Bjelavica) od 07.30 do 17.00 sati potpuno je obustavljen saobraćaj.  Alternativni pravci za vrijeme privremene potpune obustave su: Bistrik-Toka- Bjelavica i obratno. 

- Zbog izvođenja neophodnih radova od 08.00 do 17.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulicama Širokac (od spoja sa ulicom Kovači do spoja sa ulicom Vratnik Mejdan) i Vratnik Mejdan (od spoja sa ulicom Širokac do spoja sa ulicom Jekovac). Alternativni pravac za vrijeme obustave je Kovači-Ploča-Mustafe Dovadžije-Vratnik Mejdan-Carina i obratno.

-Zbog sanacionih radova, u vremenu od 08.00 do 16.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Avde Palića (od spoja sa ulicom Porodice Dizdarević do broja 132).

-Zbog sanacionih radova, u vremenu od 08.00 do 16.00 sati obustavlja se saobraćaj u ulici Numan Paše Ćuprilića (od spoja sa ulicom Ibre Ćeske do spoja sa ulicom Viteška).

- Zbog izvođenja radova na izgradnji kružne raskrsnice ulica Hrasnička cesta-Umihane Čuvidine-Seada Bublina obustavlja se saobraćaj. Za vrijeme obustave u funkciji su alternativni pravci.

- Zbog sanacije klizišta u ulici Hakije Kulenovića privremeno je izmjenjen režim saobraćaja (postojeći dvosmjerni saobraćaj se ukida i saobraćaj uspostavlja u jednosmjernom režimu). U funkciji je smijer iz pravca Jukićeve ulice, dok se iz pravca Odobašine ulice može doći samo do tunela.

- Zbog izvođenja neophodnih radova izmjenjen je režim saobraćaja u ulicama: Paljevska, Ložionička, Novopazarska, Hadželi i Poljine.  

MOSTAR

Zbog radova na kanalizacijskim kolektorima, obustavljen je saobraćaj u ulici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicama Karađozbegova i Osmana Đikića do raskrsnice sa ulicom Huse Maslića, kao i od Narodnog pozorišta Mostar do raskrsnice sa ulicom Mala Tepa, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.    

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Normaliziran saobraćaj na M-1.8 Tuzla-Srebrenik

EU se složila oko strožijih pravila o saobraćajnim prekršajima počinjenim u drugoj zemlji

Štrajkovi poremetili željeznički i zračni saobraćaj u Njemačkoj

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo