Stranačke aktivnosti     | 22.09.2018. 11:57 |

Saopćenje za javnost SDA USK

FENA Saopćenje

Stranka demokratske akcije održala je sinoć na Starom gradu u Velikoj Kladuši prvi centralni predizborni skup na kojem su prezentovani kandidati ove stranke za sve nivoe vlasti. Događaju su prisustvovale preko dvije hiljade članova i simpatizera SDA, te brojni građani Kladuše.

U ime domaćina prisutnima se obratio predsjednik OO SDA Velika Kladuša i kandidat za Skupštinu USK Asmir Ćufurović koji je istakao opasnost teze o zapostavljenosti Krajine. „Nas u Kladuši ova priča podsjeća na vremena iz 90-tih godina kada je na istoj priči pokušana secesija i odvajanje ovog dijela od BiH. Nemojmo dozvoliti da nas na takav perfidan način dijele na Krajišnike i Sarajlije, jer naš cilj je nedjeljiva BiH i Bošnajci kao jedinstven narod“, rekao je Ćufurović.

„Ja mislim da ne moram govoriti zašto će naša kampanja biti pobjednička“, kazao je nosilac liste SDA za Skupštinu USK Almin Handanagić. „Narod Bosne i Hercegovine se na sopstvenoj koži uvjerio da kad SDA nije na vlasti, onda je Bosna i Hercegovina slabija“, poručio je, te dodao da je jaka SDA danas, u trenutku rastuće bahatosti Dodika i Čovića, potrebna više nego ikad.

Nosilac liste za Parlament Federacije BiH Asim Kamber je naglasio da mu je posebno drago što su svi govornici na skupu govorili o državi a ne o izborima ili kandidatima, jer je to, po njemu, dokaz iznimne zrelosti SDA koja ovu stranku razlikuje od brojnih novonastalih stranaka i koalicija „jednokratne upotrebe“. Njima je, prema Kamberu, bitna jedino vlast i lični interes.

Šemsudin Dedić, nosilac liste za Parlament BiH, sumirao je rad izabranih zvaničnika SDA u organima vlasti. „Mi nikad nismo projekte gledali kroz prizmu stranačke pripadnosti. Podjednako smo se borili za svaku općinu na kantonu. Toga ne mogu reći o pojedinim načelnicima koji ne ulažu u mjesne zajednice u kojima nemaju podrške“, kazao je Dedić. On se osvrnuo i na brojne opasnosti koje proizlaze iz podjela u bošnjačkom korpusu. „Sa preko 130 stranaka u Federaciji mi smo rekorderi u Evropi. No, građani su shvatili prevaru. Shvatili su da se im ne nude nikakva „nova lica“ već ljude koji su zbog ličnih interesa više puta mijenjali stranačke boje i sad se lažno predstavljaju kao nosioci promjena“, rekao je.

Takvim ljudima, uvjeren je Dedić, građani neće dati svoj glas. Oni će se 7. oktobra još jednom opredjeliti za iskusne, odgovorne i savjesne kadrove SDA, na čelu sa članom Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

SDA USK: Nerad Kantonalne skupštine uslovljen je strahom od gubitka vlasti

Saopćenje za javnost KO SDA USK

Skupštinski zastupnici SDA smatraju da je krajnje vrijeme za smjenu vlasti u USK

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo