Stranačke aktivnosti     | 22.09.2018. 12:25 |

Sopćenje za javnost SDPBiH

FENA Saopćenje

Članak doc. dr. Fatke Kulenović, predsjednice GO SDP BiH Bihać 

Šta reći za čovjeka za kojeg dugogodišnji aktivan poslanički rad govori za sebe? Proteklih nekoliko mjeseci, otkako je dr. Bećirović na velikom referendumu, na kojem ga je predložilo više od 30.000 građana sa članova SDP BiH, slušam čestitke na izboru kandidata i priče građana Bihaća o čestitom i školovanom čovjeku, dosljednom i principijelnom političaru, antifašisti i patrioti koji Bosnu i Hercegovinu živi punim plućima i dušom istinskih sinova ove zemlje, koji ne šuti kad neko negativno priča o njegovoj zemlji.

Podršku kandidaturi prof. dr. Denisa Bećirovića u utrci za člana Predsjedništva BiH dali su i gradonačelnici iz Krajine, a među njima je i Šuhret Fazlić, gradonačelnik Bihaća. Pored gradonačelnika Bihaća, Bećirovića su podržali gradonačelnik Cazina, načelnik Bužima, načelnik Bosanskog Petrovca, načelnik Bosanke Krupe i načelnik Ključa. Podrška šest načelnika Krajine, dovoljno govori koliko je Krajina stala uz Denisa Bećirovića.

Čovjek koji je uz sebe okupio širok front intelektualaca i političkih partija, koje su mu dale bezrezrevnu podršku prepoznavši u njemu snagu jednog predsjednika za sve nas! Čovjek koji okuplja zdrave patriotske snage i pojedince, kojima je interes jedne i jedinstvene države Bosne i Hercegovine iznad interesa njihovog etnosa i ostalih sitnih interesa koji nas zadnjih godina vuku na dno liste produktivnosti i konkurentnosti 138 zemalja svijeta.

Posljednjih dvadesetak godina iz izbornog ciklusa u izborni ciklus slušamo priče o tome da su naredni izbori od suštinskog značaja za Bosnu i Hercegovinu i da su to najbitniji izbori. Priče i retorike nacionalnih stranaka su nepromjenjive. Narod ih bira, oni pobjeđuju. Narod sve siromašniiji i siromašniji, oni sve bogatiji i bogatiji. Prije nekoliko decenija sa ovih prostora su  na zapad odlazili očevi, muževi, braća, sa ciljem da priskrbe dostojanstven  život svojim porodicama. Danas je situacija drugačija. Danas cijele porodice napuštaju moj grad, kanton, državu, da bi tamo negdje bili respektirani i koji u ovakvoj društveno-ekonomskoj klimi ne žele više živjeti. Odlaze nam stručnjaci iz raznih oblasti napuštaju ovu zemlju zbog poremećenih sistema vrijednosti, bježe u zemlje zapadne Evrope koje će svojim znanjem i vještinama razvijati. Da im je neko dao priliku, sigurna sam da su ovu zemlju mogli preporoditi i dovesti na zavidan nivo u regiji. Danas se nalazimo u zemlji bez ikakve perspektive, gdje se ubija i zadnji tračak nade. U ovim teškim uvjetima dužnost nam je stati ispred poštenih i časnih građana koji su dovedeni na sami rub egzistencije. Mnogi su nam rekli da ovako više ne može!  Slažem se. Jedini izlaz je pogledati istini u oči i kazniti one koji su nam ovo priredili. Nerealne priče odgovaraju nekom ko nema realnih doticaja sa stvarnošču, ko ne razgovara o problemima i sluša muku svojih sugrađana, prijatelja i poznanika.

Dok Bosna i Hercegovina demografski nestaje, nacionalne politike su zaokupljene   nacionalnim pričama koje slušamo iz godine u godinu dok tonemo u egzistencionalni ambis. Nacije su podijeljene do najzadnjih mogućih faktora koje ih čine, a  na to sve, pripadnici sve tri nacije su omalovažene, obespravljene i unazađene u svakom pogledu. Ovakav pristup politike i političara prema građankama i građanima Bosne i Hercegovine moramo mijenjati. Prije svega moramo se potruditi da nas što više izađe na izbore kako bismo spriječili kupovinu glasova i izborne krađe.

Promjene na bolje koje priželjkujemo je nemoguće ostvariti nacionalnim retorikama, nerealnim pričama i obećanjima. Konsenzuse ne možemo praviti na uštrb države i njenih građana. Ne možemo birati političare koji će težiti samo svom nacionalnom toru. Moramo birati političare koji će okupljati narod. Jedan od takvih je sigurno kandidat SDP BIH za bošnjačkog člana Predsjedništva BiH dr. Denis Bećirović.

Ono što našeg Denisa sigurno razlikuje od drugih je da se radi o demokrati koji u kandidaturu nije ušao samoinicijativno, nego je poslušao volju članstva SDP BiH koja je prepoznala njegov trud i rad kao zastupnika u Parlamentu BiH i referendumski odlučila da je upravo dr. Denis Bećirović pravi čovjek za Predsjedništvo BiH.

Kako vrijeme odmiče, uz svu podršku velikog broja političkih subjekata, intelektualne zajednice Bosne i Hercegovine, sigurna sam da dr. Denis Bećirović ima i podršku građanki i građana Bosne i Hercegovine, koji jedino u dr. Bećiroviću vide ''Jednog predsjednika za sve nas!''. Zato na izborima 7. oktobra 2018. godine JA BIRAM dr. Denisa Bećirovića za bošnjačkog člana predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Pozivam vas da krenemo u pobjedu na izborima, u pobjedu nade, pobjedu perspektive, pobjedu ostanka mladih, pobjedu zapošljavanja, pobjedu života, pobjedu Bosne i Hercegovine, na čelu sa NAŠIM DENISOM- „JEDNIM PREDSJEDNIKOM ZA SVE NAS!“

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Magazinović i Dizdar: Hitno obezbijediti poštene izbore

Saopćenje za javnost KO SDPBiH Tuzla

SDP BiH - Svijetle antifašističke trenutke BiH niko ne može zametnuti, pa ni Mario Kordić

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo